ZijActief SOSOZ-Zuid: Heilige Kruisjes en Huisjes wandeltocht

Nieuws
dinsdag 5 oktober 2021

Wandelen ZijActief SOSOZ-Zuid “Heilige Kruisjes en Huisjes wandeltocht ” op zondag 26 september 2021 in Valkenburg-Houthem.

Bekijk hier de foto's

Een 25 tal-sportieve ZijActief-dames heeft op zondag 26 september 2021 deelgenomen aan de “gesplitste” wandeltocht van 8,5 k – 4,5 km in de omgeving van Valkenburg-Houthem. Als start- en eindpunt voor onze wandelaarsters werd horeca-café “De Holle Eik” in Houthem aangewezen. Auto’s als wel fietsen konde ruim (gratis) gestald worden. Door Lenie werd een welkomstwoord gehouden en werd vooraf gewezen op de mogelijke keuze-splitsing van de “Heilige Kruisjes en Huisjes wandeltocht” van 8,5 km – 4,5 km.

Enkele versterkingen voor de inwendige mens zoals een lekkere wafel, energiekoekjes en flesje bronwater werd aan de dames uitgedeeld; de wandeling kon beginnen……..

'Wie sjoen us Limburg is'

Het weer bleek ons zeer goed gezind; men kon volop genieten van het prachtige wandelweer met daarom liggende prachtige natuur; 'wie sjoen us Limburg is'…. Na de gekozen “splitsing” heeft een kleinere groep genoten van een korte intermezzo met aldaar aanwezige houten bankjes en het bezichtigen van de dáár langs lopende wandelroute van dahlia’s, rozen en de nabijgelegen “St. Gerlach-wijngaard”. De andere groep, die de keuze hadden gemaakt voor de 8,5 km, moesten helaas hun wandeltocht alsnog inkorten, omdat de lunch niet tijdig gehaald zou worden. Bij terugkomst stond een heerlijke pan pittige tomatensoep, stukjes brood, koffie/thee gereed en werd in de locatie van de “Holle Eik” gezamenlijk van deze lunch gebruik gemaakt.

Kortom: een fijne en gezellige contactdag waarop volop met elkaar gesproken kon worden.

Nicole Buydy, lid Projectgroep SOS

26-09-2021

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe