Projecten

ZijActief Limburg is dé plek voor vrouwen die ondernemend zijn, van aanpakken weten en midden in het leven staan. Bij ZijActief staat ontmoeting en verbinding centraal. We inspireren en moedigen elkaar aan om samen te werken en ons te blijven ontwikkelen. Samen werken we aan een sterke positie en zichtbaarheid van vrouwen in onze samenleving. We geven dit kleur in een aantal projecten:

Themabijeenkomsten

Masterclass

Jaarlijks vinden door de hele provincie regelmatig masterclasses plaats. Twee of meer afdelingen organiseren deze samen. De masterclasses zijn bedoeld om een bepaald onderwerp uit te diepen, in de breedste zin van het woord. Als lid ben je van harte welkom om de masterclasses te bezoeken. Oók als deze niet in jouw afdeling worden gehouden. Kijk in onze agenda om te zien of er een onderwerp is dat jou aanspreekt.

Bekijk de agenda
Over vrouwen

Kennisdagen

ZijActief Limburg organiseert regelmatig een kennisdag over een thema dat vrouwen aanspreekt. Mannen en vrouwen zijn niet hetzelfde. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de manier waarop bepaalde ziektebeelden zich manifesteren, maar ook hoe de rolverdeling is georganiseerd binnen de politiek of in het bedrijfsleven. Voor ZijActief Limburg is er werk aan de winkel om de verschillen tussen mannen en vrouwen aan de kaak te stellen. In het kader van het project ‘Hart voor vrouwen’ organiseren we daarom regelmatig een symposium om aandacht te geven aan de positie van de vrouw. In onze agenda zie je of er binnenkort een kennisdag plaatsvindt.

Bekijk de agenda
Verbinding

Dagen voor Alleengaanden

Of je afscheid hebt moeten nemen van je levenspartner of als je ervoor kiest om alleen door het leven te gaan, het is altijd fijn om andere vrouwen te ontmoeten. Om eens lekker samen te praten, iets te ondernemen of lotgenoten te ontmoeten. Elk voorjaar organiseert ZijActief Limburg de ‘Dagen voor Alleengaanden’. Deze activiteit is speciaal voor leden die alleen door het leven gaan. De Dagen voor Alleengaanden vinden op drie locaties verspreid over Limburg plaats. In het gevarieerde programma is ruimte voor een bezinnend moment, een educatief tintje en natuurlijk ontspanning.

Bekijk de agenda
Gezellige activiteit op zondag

Samen op stap op Zondag

Twee keer per jaar organiseert Zijactief Limburg een verrassende activiteit op zondagmiddag. Deze dagen zijn bestemd voor leden die samen een zondag gezellig willen doorbrengen. Ontmoeting, uitdaging en het delen van ervaringen staan hierbij centraal. Van graffiti spuiten tot een GPS-tocht door een stad. Samen op Stap op Zondag biedt een uitdagend programma voor de vrouwen binnen én buiten onze vereniging. Fun, inspiratie en het delen van ervaringen staan voorop!

Bekijk de agenda
Familie, vrienden en buren welkom!

Familiedag

In oktober 2021 vond er voor het eerst de ZijActief Familiedag plaats. Een groot succes! Daarom organiseren we deze dag vaker. De volgende editie staat gepland voor het najaar van 2024. Op de Familiedag kunnen leden hun familie, vrienden en buren kennis laten maken met ZijActief. Onze leden zijn immers trots op onze vereniging. En dát laten we graag zien aan onze naasten. Iedereen, ook mannen, zijn van harte welkom!

Bekijk de agenda
Maandelijkse blogs

Zingeving, Identiteit en Naaste

Ken je dat? Dat je op een bepaald punt in je leven staat en je afvraagt wat de betekenis van het leven is? Of dat je nadenkt over de waarde van het leven? Dat noemen we zingeving. Het kan ook dat je bijvoorbeeld nadenkt over hoe je met de gevolgen van een beperking of aandoening om moet gaan. of hoe je de regie voert over je eigen leven, jouw sociale contacten en het inzetten van jouw talenten. Bij ZijActief geven we je de ruimte om hierover na te denken en te praten met andere vrouwen. Zo plaatsen we maandelijks een blog over een aansprekend thema op onze website. Ook zorgen we tijdens ZijActief bijeenkomsten regelmatig voor een bezinningsmoment en organiseren we regelmatig een bijeenkomst over een zingevingsthema.

Bekijk de blogs
Populairste ledenactiviteit

Filmavond

Het is één van de populairste ledenactiviteiten van ZijActief Limburg: de filmavond. Elk jaar organiseren we deze dag in maart of april. Op verschillende locaties nodigen we zowel leden als niet-leden uit om samen naar de film te gaan. Spannend om te zien wat voor moois er op het witte doek verschijnt, maar vooral een hartstikke gezellig uitje samen met andere vrouwen!

Bekijk de agenda
Elke vrouw van harte welkom!

Ledendag

Regelmatig organiseren we een grote ZijActief ledendag. De bestemming is elke keer anders. Zo gingen we al eens samen naar de Floriade en de Margriet Winterfair. Eén ding staat vast: we zorgen voor een unieke dag die je nooit meer vergeet! Het enige dat je als lid hoeft te doen is de datum in je agenda te zetten, je vriendinnen te bellen en je aan te melden. Ook niet-leden zijn van harte uitgenodigd, want bij ZijActief is iedereen welkom! Benieuwd naar de volgende editie? Kijk snel op ons jaarprogramma . Ga je mee?

Bekijk de agenda
Sprekers, muziek en verbinding

Algemene Ledenvergadering

De Algemene Ledenvergadering (ALV). Het is een verplicht ‘nummer’ in elke vereniging. Dat wil echter niet zeggen dat we het niet gezellig kunnen maken! Elk jaar in november maken we er een speciale dag van waarbij alle leden en afdelingen van harte welkom zijn. Wat kun je verwachten? Naast het huishoudelijke gedeelte organiseren we verschillende sprekers over vrouwenthema’s. Ook zorgen we voor een ontspannen afwisseling met een goede lunch en muzikale intermezzo’s. Kortom, een dag die je niet wil missen!

Bekijk de agenda