Nieuw Kweekvijvertraject ‘Meer vrouwen in de Politiek’

Nieuws
donderdag 3 november 2022

De natuur weet het, de natuur laat het ons zien en doet het al miljoenen jaren. Monoculturen overleven niet. Diversiteit loont. Waarom passen wij die kennis in de praktijk dan nog zo weinig toe? Gemiddeld genomen bestaan besturen in Nederland slechts over 30% uit vrouwen.

Vrouwen zijn niet gelijk aan mannen, maar wel gelijkwaardig. Ze hebben vaak andere ervaringen, inzichten en een andere visie. Verschillende invalshoeken meenemen in besluitvorming is bewezen succesvol. In dialoog en vanuit verschillende invalshoeken complexe vraagstukken oplossen leidt tot een duurzamer en efficiënter beleid. Ontwikkeld om de hele maatschappij te dienen.

Omdat wij het belangrijk vinden dat de politiek een afspiegeling is van de maatschappij en er ook afgewogen beslissingen genomen worden organiseren wij al vanaf 2006, ieder jaar weer de succesvolle Kweekvijvertrajecten ‘Meer Vrouwen in de Politiek’.

Menig politica in Limburg heeft hieraan deelgenomen. Soms willen deelneemsters niet persé zelf politiek actief worden, maar willen ze de taal van de politici leren begrijpen. Niet zelden resulteerde dit toch in politieke activiteit zoals ook bij Michele. Ze deed in 2019 mee aan de Kweekvijver en in 2022 werd ze wethouder. Of Monique, die door deelname de handvatten kreeg die het mogelijk maakte om haar droom waar te maken.

We horen met regelmaat dat de vrouwen voor de politiek niet te vinden zijn. Laat het ons weten, wij vinden ze wel. We horen vaak dat we moeten gaan voor kwaliteit. Helemaal mee eens, láten we gaan voor kwaliteit. We horen ook vrouwen zeggen dat ze zichzelf niet goed genoeg vinden. Er blijkt een papegaai op hun schouder te zetten die dit roept; ‘jij bent niet goed genoeg’. Met dit imposter syndrome maken wij korte metten tijdens de trainingen.

In een veilige en prettige setting weten we ieder jaar weer vrouwen de handvatten te geven om reuze stappen te maken.
Laten we er samen voor gaan zorgen dat de politiek een afspiegeling is van de maatschappij. Doen jullie mee?

Wat gaan we doen?

Kick off

We starten op 9 februari om 18.30u met een kennismaking, een Kick off en zijn te gast bij het Waterschap in Roermond. Over het Waterschap in het Nederlandse politieke bestel
Deelname aan de Kick off is gratis, aanmelden is verplicht, klik hier voor meer informatie.

De Kick Off is een initiatief van SharePower en mede mogelijk gemaakt door het Waterschap Limburg, ZijActief Limburg en de Provincie Limburg.

Kweekvijvertraject 2023

Programma

Het programma van het Kweekvijvertraject 2023:

25 mrt, 09.30-16.00u, Bizpoint Roermond
inclusief een lunch en koffie/thee/fris
Interactieve training ‘Bewust beïnvloeden

08 apr, 09.30-16.00u, Bizpoint Roermond
inclusief een lunch en koffie/thee/fris
Interactieve training ‘Krachtig onderhandelen

13 mei, 09.30-12.00u, Gemeentehuis Roermond
Interactieve training ‘Spreken in de Raad

14 jun,18.30-21.30u, Gemeentehuis Sittard
Interactieve training ‘Spreken als Obama

Aanmelden via de website van Sharepower.
Kosten € 185,- voor het hele traject. (SharePower is niet BTW-plichtig)
Is het bedrag voor jou een dilemma? Neem dan contact met ons op.

Wil je graag meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@sharepower.nl.

Het Kweekvijvertraject is een initiatief van SharePower en mede mogelijk gemaakt door ZijActief Limburg, Het Waterschap, Gemeente Roermond, Gemeente Sittard en de Provincie Limburg.

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!