Wereldgebedsdag

Nieuws
donderdag 2 februari 2023

“Zichtbaar Geloven”, Geïnspireerd door de vrouwen van TAIWAN

Vrijdag 3 maart 2023 om 15:00 uur
In de Rectoraatskerk van Klooster Wittem
Aansluitend koffie/thee en wafels (geen pin betaling mogelijk)
U bent van harte welkom!

ZijActief Kring Heuvelland viert ieder jaar, samen met een groep vrouwen uit de protestantse en de katholieke kerk, Wereldgebedsdag op een bijzondere manier.

Gedurende 24 uur zal ergens in de wereld een gebedsviering plaatsvinden, waarin vrouwen voelen dat ze deel zijn van de hele wereld. Mensen voelen dat ze hun hoop en zorgen, hun vreugde en verdriet, hun mogelijkheden en problemen wereldwijd met elkaar kunnen delen. Een keten van gebed gaat over de hele wereld.

Als de zon in het verre oosten opgaat over de eilanden in de Stille Oceaan, dan worden daar al de eerste diensten gehouden. Uur na uur ontwaken weer andere volkeren en breekt voor hen de dag aan. Als het bij ons avond is, begint in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika de Wereldgebedsdag.

Deze inspireert ons ieder jaar weer om gaven en talenten in dienst van elkaar en de samenleving te stellen en heeft hopelijk invloed op onszelf en andere mensen in onze omgeving. Juist in deze tijd van onzekerheid en crisis hebben wij deze aanmoediging bitter nodig.

Wereldgebedsdag laat ons voelen dat we solidair zijn met vrouwen over de hele wereld. Ieder jaar wordt de viering voorbereid door vrouwen uit een ander land. Dit jaar waren het de vrouwen uit Taiwan die de aanzet voor de viering maakten.

Wij volgen hen graag en hebben als thema gekozen: ZICHTBAAR GELOVEN.

In onze ZijActief kring wordt al zeker meer dan 30 jaar deelgenomen aan de jaarlijkse viering van Wereldgebedsdag. In Nederland zijn meer dan 500 plaatselijke werkgroepen actief die bijeenkomsten en vieringen organiseren en die publiciteit geven aan het werk van Wereldgebedsdag.

Dit jaar komen we samen op vrijdag 3 maart 2023 om 15.00 uur in de rectoraatskerk van Klooster Wittem, Wittemerallee 34. Na afloop van de viering is er een gezellige bijeenkomst met koffie/thee en een wafel.

De opbrengst van de collecte en de wafelverkoop gaat voor 100 % naar het goede doel: ‘The Single Parent Educational Foundation’.
PIN-betaling is helaas niet mogelijk.

U bent van harte welkom!!

 

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe