Nieuwsbrief april 2021

Nieuws
donderdag 1 april 2021

Nu we deze nieuwsbrief aan het opstellen zijn realiseren we ons dat we al meer dan een jaar met de covid-19 te maken hebben. Op zondag avond 15 maart 2020 om 19.00 uur werd Nederland toegesproken door president Rutte. Op 15 maart 2020 heeft het kabinet ingrijpende maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Deze raken ook onze vereniging.

Nieuwe voorzitter ZijActief Limburg

Op 11 maart ’21 was de Algemene Ledenvergadering vanuit het Forum in Roermond digitaal. Er is voor een nieuwe voorzitter gestemd: Ans Christhope, lid van afdeling Eijsden, en afscheid genomen van demissionair voorzitter Truus Gerards. We wensen Ans veel succes met haar nieuwe functie voor de komende periode. Truus bedankt voor al je inzet. Dank aan de dames van de afdeling die de webinar hebben gevolgd.

In memoriam Elly Hambeukers

Helaas hebben we definitief afscheid moeten nemen van Elly op donderdag11 maart. Het was die dag haar verjaardag. Een fantastische vrouw met veel doorzettingsvermogen en wilskracht heeft haar ziekte niet kunnen overwinnen. Elly was 43 jaar lid van onze vereniging. Ze was altijd erg betrokken en actief, door haar ziekte was het niet meer mogelijk om de avonden bij te wonen. Maar toch bleef Elly trouw verbonden met de ZijActief-afdeling en de leden. Altijd vroeg ze hoe het ging met de afdeling en de dames, over zich zelf niet gesproken. Altijd positief en een lach op haar gezicht. Door de huidige coronamaatregelen was het niet mogelijk om allen in de mis aanwezig te zijn. Ludy had een afgevaardigde gevraagd om de mis bij te wonen, dit is ook gebeurd. Het bestuur heeft in overleg met de familie de banner in de kerk geplaatst met een zwart lint, zodat we in gedachten allemaal bij haar waren. Na de mis hebben de leden een erehaag gevormd, samen met Avanti en Lief en Leed en mensen die Elly lief hadden, vanaf de kerk tot haar laatste rustplaats. We wensen Ludy, hun kinderen, kleinkinderen en familie veel sterkte toe met dit grote verlies.

Houd je brein fit.

In de bijlage hebben we een woordzoeker toegevoegd. Je kunt het zelf printen en oplossen. De oplossing mag je deponeren in de brievenbus bij het secretariaat, Wilma Bastings Mheerderweg15A, of per mail naar fondbastings@home.nl of annelizmartens@home.nl . Uit alle goede inzendingen wordt een winnaar getrokken en maken we bekend in de nieuwsbrief van mei. De winnaar wordt persoonlijk benaderd door een van de bestuursleden. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Inleveren voor 28 april. De dames die niet kunnen printen kunnen dit doorgeven bij Annelize annelizemartens@home.nl en zullen wij er voor zorgen dat je het in de brievenbus krijgt.

Pasen2021

Alice Frijns, de geestelijke adviseur van Kring Heuvelland, heeft een mooie tekst geschreven, deze treft u aan in de bijlage.

Namens het bestuur wensen we alle leden fijne paasdagen toe. Misschien dat de paashaas nog even langs komt?

Blijf gezond, houd vol, en geniet van de dingen die we wel mogen.

Het bestuur ZijActief Banholt:

Annelize – Carla – Marieke – Wilma – Shirley – Gerda

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe