Viering Internationale Vrouwendag

Nieuws
vrijdag 10 februari 2023

Elk jaar op 8 maart vragen we aandacht voor gelijkheid in de samenleving. Het is die dag Internationale Vrouwendag. Rondom deze datum worden er verschillende bijeenkomsten georganiseerd door vrouwen en vrouwenorganisaties. Ook ZijActief Limburg doet hieraan mee. We organiseren een bijeenkomst op zondag 12 maart in Foroxity Filmarena Roermond. Deze bijeenkomst heeft als thema ‘Politiek & Patriarchaat: Meer dan een vrouwenstrijd’. Daarmee sluiten we aan bij het landelijke thema ‘Onbeperkt leefbaar. 

Zondag 12 maart

Viering Internationale Vrouwendag

Op zondag 12 maart organiseert ZijActief samen met andere organisaties de Internationale Vrouwendag. Iedereen is van harte welkom in de Foroxity Filmarena in Roermond. De toegang is gratis, wel graag aanmelden.

Meer info & aanmelden
Landelijk thema

Onbeperkt leefbaar

De wereld lijkt in brand te staan. Een pandemie die de wereld op zijn kop zet. De alsmaar toenemende stroom vluchtelingen. De opwarming van de aarde. De energiecrisis die veel mensen in de portemonnee treft. De oplopende personeelstekorten. Deze beperkingen domineren het nieuws. Daarmee wordt ook onze eigen omgeving steeds minder leefbaar. Tijd om hier iets aan te doen! Hoe?

  • Help vrouwen die geïsoleerd leven. Zo organiseren we elk jaar de Dagen voor Alleengaanden. Speciaal voor vrouwen die alleen door het leven gaan.
  • Het weerbaar maken van kwetsbare vrouwen en meisjes.
  • Sta op voor een vrouwvriendelijker beleid bij bedrijven: gelijke salarissen, kolfruimtes, enzovoorts.
  • Openbare plekken en gebouwen toegankelijk maken voor vrouwen met een fysieke beperking.
  • Maak het belang van emancipatie en participatie kenbaar. De viering van Internationale Vrouwendag in Roermond haakt hierop in.
Lees meer over het thema Onbeperkt leefbaar

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe