Zelfredzaamheid niet vanzelfsprekend voor alleengaanden

Nieuws
vrijdag 10 februari 2023

Op donderdag 9, 16 en 23 maart 2023 organiseert ZijActief Limburg de Dagen voor Alleengaanden. “Er zijn weinig tot geen andere verenigingen die activiteiten en informatie bieden voor vrouwen die alleen door het leven gaan”, zegt Lenie Waltmans, provinciaal bestuurslid van ZijActief Limburg. “Bovendien is het thema zelfredzaamheid niet vanzelfsprekend voor deze groep.”

“We vergeten soms dat iemand die alleen door het leven gaat, zich óók alleen kan voelen. Het is niet altijd een bewuste keuze. Onze ontmoetingsdagen hebben een verbindende functie. We merken dat het gevoelens van eenzaamheid vermindert”, aldus Lenie Waltmans. Elk jaar organiseert ZijActief Limburg de Dagen voor Alleengaanden.

Méér dan ontmoeting
Naast een ontmoetingsplatform hebben de dagen een informatief aspect. Lenie Waltmans: “Elke editie zorgen we voor educatie. Dit jaar gaat het over zelfredzaamheid. Juist in deze groep is dat een thema. Zij staan er alleen voor bij veel dagelijkse werkzaamheden zoals het huishouden, klussen, administratie en vervoer. En als je zorg nodig hebt wanneer je ouder wordt, kan dat problemen opleveren.”

 

Meld je aan!

Iedereen welkom

Alle alleengaande vrouwen, ongeacht leeftijd of achtergrond, lid of geen lid, zijn van harte welkom op donderdag 9 maart 2023 in Houthem, donderdag 16 maart 2023 in Baexem of donderdag 23 maart 2023 in Oostrum.

Ik meld me aan! Bekijk de agenda

Over ZijActief Limburg

Met bijna vijfduizend leden in 63 lokale afdelingen is ZijActief Limburg het grootste vrouwennetwerk van Limburg. ZijActief is er voor vrouwen die ondernemend zijn, van aanpakken weten en midden in het leven staan. Bij ZijActief Limburg staan samenwerken, ontmoeten, talent ontwikkelen en het delen van ervaringen centraal. ZijActief geeft hier vorm aan door op zowel lokaal als provinciaal niveau gevarieerde, eigentijdse activiteiten en projecten en themabijeenkomsten te organiseren.

Meer informatie over ZijActief

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe