Uitgestelde Jaarvergadering en onthulling wandkleed

Nieuws
vrijdag 10 september 2021

Uitgestelde jaarvergadering op dag dat ZijActief Panningen 90 jaar bestaat.

Precies de dag dat ZijActief Panningen 90 jaar bestaat hadden we dit jaar de jaarvergadering.

Het mocht nog niet uitgebreid met muziek en alles wat we er graag van gemaakt hadden.

Door de onthulling van het wandkleed werd het toch een feest

.Notulen van de 89e Algemene Ledenvergadering van ZijActief 2 september 2021.

Er waren 55 dames aanwezig inclusief bestuur.

We kregen een kop koffie of thee met een petit fourtje met ZijActief erop aangeboden Dit was voor rekening van de afdeling.

Vroeger werd de ledenvergadering geopend met een christelijk lied tegenwoordig met een gedicht. Het bestuur had het clublied uit de oude doos opgezocht ooit geschreven door Truus Lemmen en wordt gezongen op de wijze van de Purperen Heide. We zongen allemaal uit volle borst mee

Opening door de voorzitter.

Het is de viering voor onze 90e verjaardag

We hebben allemaal last van de covid kilo's en de lockdown lijntjes. De feestvergadering kon in januari helaas niet doorgaan zoals zoveel dingen.

Helaas zijn ons weer enkele dames ontvallen en wel Toos Martens, Mia Gijsen en

An Steeghs.

Als extra gast is de provinciaal voorzitter Ans Christophe aanwezig. De kringvoorzitter Marije van Knippenbeg was afwezig maar de dames Nellie Nouwen en Riet Verstraeten van het kringbestuur waren wel aanwezig.

De provinciale voorzitter kreeg het woord.Zij gunde ons een hele daadkrachtige afdeling. De samenleving is verhard. Wij vrouwen kunnen deze verzachten. Geloven in de toekomst voor ZijActief.

Zij stelde zich verder aan ons voor. Zij bedankte Truus Geraeds omdat die tijdelijk interim voorzitter is gebleven en haar wegwijs heeft gemaakt.

Ze is met pensioen maar heef het nog heel druk. Ze vindt dat vrouwen een beetje te bescheiden zijn. Ze zitten in te weinig bestuursfuncties en staan te weinig op het podium.

De onthulling van ons wandkleed werd door de provinciaal voorzitter gedaan. Ze begon met de woorden " lieve vriendinnen ik vind het leuk om jullie te ontmoeten" Vlaggen en kleden hebben een speciale betekenis. De maaksters ervan zijn trots. Het wandkleed is gemaakt in coronatijd. Derhalve moesten we zelf aan de slag. Wat ZijActief is, werd hierin verwerkt. De vervaardigde lapjes werden aan elkaar gemaakt door de dames Gerda Lemmens, Nel Theeuwen, Zus Smedts, Nellie van Rijt, Henny Janssen en Nel Steeghs. Het wandkleed, dat geweldig mooi is geworden komt als eerste in Het huis van de gemeente in de bibliotheek te hangen. De provinciaal voorzitter feliciteerde ons hiermee en knipte de linten door. Omroep P&M maakte hier opnames van welke werden uitgezonden op de TV.

We proosten met zijn allen met een drankje dat ons werd aangeboden door de afdeling.

De voorzitter sprak haar bewondering en beroering uit. Samenwerking is om een bepaald doel te bereiken. Verbinding, bij elkaar willen horen, deel uitmaken van een groot geheel. Het is een blijvende herinnering Ze bedankte de dames .Helaas was Gerda Lemmens niet aanwezig en zij had nog wel 5 weken lang haar huis beschikbaar gesteld. Nellie Nouwen heeft ervoor gezorgd dat het opgehangen kon worden en dat het brandveilig is.

Zus Smedts werd nog extra in het zonnetje gezet voor haar bijdrage voor de kerst Zij haakte voor110 kerstballen een omtrek. Ook deze bal konden we vanwege de corona niet persoonlijk meenemen, maar werd thuis bezorgd .met een kaartje waar de mooie ballen in de boom hingen .De dames kregen een daverend applaus en een bloemetje

Er was nog één verrassing voor de pauze.

Nellie van Vulpen las een kort verhaaltje voor "Wie jarig is trakteert "

Met het 75-jarig bestaan is er een nieuw vaandel gemaakt. Wie weet misschien met ons

100-jarig bestaan wel een film.

Het was vandaag precies 90 jaar geleden dat ZijActief opgericht is. We kregen een fotoboekje aangeboden ter herinnering. Niet iedereen staat erin en ook geen nieuwe groepsfoto vanwege corona.

In de pauze werd het wandkleed bezichtigd. Nellie Nouwen vertelde het een en ander wat ze bij de lapjes bedacht. Ze zei we mogen geen feestvergadering houden, maar ik vind dit een geweldig feest. Ze glunderde helemaal

Het officiële gedeelte van de jaarvergadering

Het financieel verslag werd op tafel gelegd.

De secretaris las het verslag van de activiteiten voor

Financieel verslag. De penningmeester zei dat de Nellie"s voor de 90 vaasjes met oranje dahlia"s hebben gezorgd.

Het financieel verslag werd uitgelegd door de penningmeester en goedgekeurd.

De kascontrole werd gedaan door Hanny Kuypers. Mieke Nooijen was afwezig en werd goed bevonden. Volgend jaar doen Mieke Nooijen en Alda Leijsten de kascontrole

Begroting was niet gemaakt omdat het bestuur vanwege corona niet wist wat er zou mogen.

Nieuw lid Truus Kessels kreeg ZijActief speldje.

Ons lid Tiny v.d.Leest verblijft sinds kort in Vincent Dupaul. Besuur bekijkt wat we nog voor haar kunnen betekenen.

Truus Geraeds werd bedankt voor het werk achter de schermen en kreeg een bloemetje

.Voor de ledenwerving ontving elk lid 2 posters. voor jezelf en 1 ergens in de. brievenbus doen.

ZijActief Limburg organiseert 10 oktober een familiedag met wandeling

Je hoort haar niet, je ziet haar niet, maar er wordt wel naarstig genoteerd. Annie Craenmehr kreeg .een zilveren ZijActief speldje.

De huldiging van de jubilarissen werd gedaan door de provinciaal voorzitter.

Riet Vossen was in 2020 al 50 jaar lid maar kon toen niet komen vanwege ziekte van haar echtgenoot. Zij werd bedankt voor wat zij voor ZijActief betekend heeft. Zij kreeg het zilveren draagspeldje en een bloemetje. De overige jubilarissen waren Anny v.d. Leeden, Fien Brummans, Ria Willems en Lies Gommans.

De jubilarissen werden in de schijnwerpers gezet Is dit wel normaal Waren aanwezig, hadden plezier,hielpen een handje, educatief bezig enz. Zij kozen ervoor om de verbinding met de dames aan te gaan en zich te ontwikkelen . Het is heel bijzonder, speciaal, je mag er trots op zijn. Ieder werd persoonlijk bedankt met speldje en bloemetje.

De voorzitter nam weer het woord voor een paar bedankjes. Ten eerste de provinciaal voorzitter. Zij kreeg een schouderkopje, bloemrijk en een pluim. Erg origineel.

Dit jaar was alles anders. Geen activiteiten en cursussen zoals bedacht voor Nellie van Vulpen. Nellie Nouwen werd bedankt voor het mooie bloemstuk. De beide Nellie`s en Frida v..d Sterren voor het kleine fotoboekje.

Bestuurslid Annie Poulissen was afwezig omdat ze in het ziekenhuis lag.

We werden allemaal bedankt maar hoefden nog niet naar huis te gaan want we werden getrakteerd op een hapje en een drankje

De voorzitter kreeg een chocolade bedankje van de secretaris.

Het was ondanks de coronabeperkingen een zeer geslaagde avond. Geweldig. We hopen met zijn allen dat de volgende jaarvergadering onder normale omstandigheden kan plaatsvinden.

Panningen, 6 september 2021

Annie Craenmehr

Op 2 september 1931 werd de Boerinnenbond afdeling Panningen opgericht. Op 2 september 2021 bestaat ZijActief afdeling Panningen 90 jaar. En juist op deze dag vierde deze afdeling haar 90e verjaardag met een fantastische jubileumviering, aldus Leny Reuls, voorzitter van afdeling Panningen.

In de afgelopen winter lag alles stil vanwege corona. Mensen moesten zoveel mogelijk thuis blijven en bij elkaar komen was er niet meer bij. En ja, wat doe je dan om je leden toch een gevoel van samen en verbinding te laten voelen? Je laat ze een lapje versieren met hun beeld bij ZijActief.

Zo is er van die 100 individuele lapjes een wandkleed samengesteld, van wel 2,5 bij 2,5 meter.

Op 2 september, tijdens de jubileumviering, werd dit wandkleed onthuld door de voorzitter van ZijActief Limburg, Ans Christophe. Veel van de individuele lapjes hebben een extra betekenis. Kijk voor het verhaal over al deze lapjes via deze link.

Het wandkleed hangt in de plaatselijke bibliotheek, gevestigd in “het huis van de Gemeente” in Panningen. Het is voor onbepaalde tijd tentoongesteld en door iedereen te bezichtigen. De regionale tv-omroep Peel en Maas heeft er een reportage over gemaakt die terug te kijken is via de volgende link: https://www.omroeppenm.nl/leden-zij-actief-maken-wandkleed/nieuws/nieuws/item?1178496

En dat was nog niet alles op deze feestelijke avond:

liefst 4 leden van afdeling Panningen werden gehuldigd met hun 50-jarig lidmaatschap.

Tevens werd de aftrap gemaakt voor een (ook weer) heel creatieve manier van ledenwerving:

elk lid ontvangt 2 posters; 1 om zelf voor het raam te hangen en 1 om bij een potentieel nieuw lid in de brievenbus te stoppen of af te geven. Op deze poster staat een mooie, wervende tekst. Zo hoopt afdeling Panningen vele nieuwe leden te mogen ontvangen en zo als een heel gezonde vereniging naar de 100 jaar te gaan.

Aan het einde van de avond ontving Ans Christophe een bloemrijk schouderklopje voor haar aanwezigheid bij deze feestelijke viering en werd de avond door een zeer tevreden voorzitter Leny afgesloten. De bijgevoegde foto’s spreken boekdelen.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe