Toneelvoorstelling ‘De Reünie’, gespeeld door Toneelgroep de Mantel uit Weert

Nieuws
vrijdag 11 maart 2022

Op 8 maart 2022 kwam ZijActief Leeuwen met 32 dames bij elkaar voor een vrolijke toneelvoorstelling. Het stuk ‘De Reünie’ is geschreven door één van de leden ( Carin Rosbergen) van toneelgroep ‘De Mantel’. De komedie hangt aan elkaar van hilarische fragmenten. Vooral het optreden van de ‘therapeutische dramaturg’, die in plaats kwam van de voor iedereen bekende juffrouw Hanneman, zorgde voor veel tumult en lachwekkende scènes.

De leden van de toneelvereniging zijn bij De Reünie niet wezenlijk veranderd. De jongedame, die altijd te laat kwam, komt natuurlijk te laat binnenzeilen met een smoes, die er niet om loog. De dames nemen naar elkaar geen blad voor de mond.

In het stuk passeren alle sprookjes de revue; ze worden op knappe wijze aan elkaar geknoopt. Het wordt helemaal lachen als de therapeutische dramaturg niet is wie zij zegt te zijn. ….. En als klapstuk: het einde. De inhoud is zo verrassend, dat niemand van te voren kan voorspellen wat er gaat gebeuren. Het is dan ook niet aan mij om de inhoud te verklappen! Je moet dit stuk echt zelf zien!

Na de voorstelling was er nog alle tijd en ruimte om gezellig na te praten. Hier werd in een heel gezellige sfeer dankbaar gebruik van gemaakt!

Greet van Dijk

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe