Opening van het nieuwe seizoen met een Italiaanse avond, op 6 september 2022

Nieuws
dinsdag 13 september 2022

                 Na een lange, zinderend hete zomer, komen 48 dames bij elkaar voor de aftrap van het nieuwe seizoen. Voorzitster Yvonne heet iedereen van harte welkom. Ze geeft aan blij te zijn met de grote opkomst; voor haar een teken dat de vereniging (nog) springlevend is.

Deze kanttekening moet ze wel maken , want behalve alle andere crises in ons land,  verkeert ZijActief Leeuwen óók in onrustig vaarwater. Het bestuur is dringend op zoek naar een nieuwe secretaris én een nieuwe penningmeester.

Yvonne vraagt dan ook met klem aan de leden om na te denken of er wellicht ambitie is om toe te treden tot het bestuur óf op andere wijze deel te nemen aan de werkzaamheden die nodig zijn voor de  instandhouding van onze vereniging.

Mochten zich géén kandidaten melden, dan is de kans groot, dat ZijActief Leeuwen niet Actief zal kunnen blijven. De Kerstviering van 2022 zou dan zómaar de laatste activiteit kunnen zijn.

De nood is hoog!

Gelukkig heeft Addy Broers zich bereid verklaard het beheer van de vernieuwde website op zich te nemen.

Samen met Yvonne heeft zij een cursus gevolgd en het resultaat mag gezien worden!

Als laatste mededeling vraagt Yvonne aan de leden om vooral niet te vergeten mee te doen aan de Grote Clubactie van de Rabobank. In deze financieel zware tijden is elke Euro meegenomen!
Je kunt je stem tot 27 september uitbrengen.

Na deze zware kost is het tijd voor iets luchtigers. Marianne Cox presenteert een hilarisch gedicht: “De keuken van mijn kindertijd”. Hierin vergelijkt ze het ouderwetse keukengebeuren uit haar jeugd met de moderne hedendaagse keuken. Ze maakt duidelijk, dat de keuken van nu, ondanks alle comfort, niet kan tippen aan de gezelligheid van de keuken van toen. Geweldig!

Daarna is het de beurt aan Edith Zane uit Elsloo.

Zij laat ons kennismaken met de Italiaanse regio Veneto en de eilanden Murano en Burano.

Aan de hand van een prachtige film vertelt zij over de cultuur, de mensen en hun culinaire gewoonten. Ook serveert zij typisch Italiaanse specialiteiten, en natuurlijk ontbreekt hierbij de Prosecco niet. Uit alles blijkt haar liefde voor deze regio, waar de familie van haar inmiddels overleden echtgenoot vandaan komt.

Al met al een hele interessante en gezellige avond.

Rest mij nog namens alle leden Greet heel veel beterschap toe te wensen.

We wensen haar sterkte toe in het vinden van rust, die nodig is voor een algeheel herstel.

Joke Dohmen

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe