Stadswandeling door Valkenburg op dinsdag 2 april 2019.

Nieuws
woensdag 3 april 2019

Op dinsdag 2 april vertrokken 17 dames van ZijActief Houthem vanaf het oudste station ven Nederland voor een stadswandeling in ons eigen Valkenburg.

Viviane Pinckaers was onze gids en vertelde over de verschillende gebouwen, zoals het gemeentehuis. Hier stond ooit villa Dersaborg; de voorliggende tuin en deze villa waren in bezit van de heer Wehry en zijn vrouw. Het enige wat nu nog aan hem herinnert zijn enkele bomen in het park, die hij heeft laten aanplanten, en de Wehryweg die ernaast ligt. Hij was zeer welgesteld en is enige tijd burgemeester van Valkenburg geweest.

Viviane vertelde met veel enthousiasme en de nodige humor over de Geul en de Polfermolen, dit was de vroegere brouwerij, die aanvankelijk een kruitmolen was.

Via het laatst afgebrande protestantse kerkje liepen we verder naar het 15 Februaripleintje. Dit pleintje dankt zijn naam aan het feit dat op deze datum in 1041 Valkenburg voor het eerst in een officiële akte genoemd werd als Falchenberch.

We kwamen nog het een en ander te weten over mergel, de stadsmuren en kasteel Den Halder en eindigden op het Theodoor Dorrenplein.

Carla bedankte Viviane met een cadeaubon en toen zijn we gezamenlijk de kelen gaan smeren bij Cup A Vino met een lekker drankje. Nog even nagenieten.

De weergoden waren ons toch nog gunstig gezind [geen regen] en dankzij onze deskundige gids was dit een fijne en interessante middag.

Alle dames waren het daar volledig mee eens!

Verslag Resie Savelberg.

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!