Lezing over vooroordelen door ADV Limburg 22 oktober 2019,

Nieuws
woensdag 23 oktober 2019

Met 25 dames van ZijActief Houthem hebben we op 22 oktober vol belangstelling deze lezing gevolgd.

De presentatie werd niet zoals aangekondigd gegeven door Nicolle Schröder, maar door Randy van Duuren, werkzaam bij de Anti Discriminatie Voorziening Limburg. Wij allemaal hebben veelal onbewust vooroordelen en krijgen deze al bij de opvoeding, met reclame, door t.v. en nieuws mee. Vooroordelen zijn de dingen die je denkt; discriminatie is wat je zegt en doet.

Discriminatie komt vaker voor op het werk, b.v. tussen man en vrouw en ten opzichte van buitenlanders en/of gekleurde mensen en bij het krijgen van werk. Maar iedereen heeft het recht op gelijke behandeling. Iedereen die zich gediscrimineerd voelt – op welke grond dan ook – kan zich melden bij de ADV Limburg. Alle meldingen worden bekeken en zo wordt de aanpak van elke zaak bepaald.

Mede aan de hand van filmpjes en spelletjes, waarbij je kon zien hoe je brein je kan foppen, werd dit een interessante avond

Pas rond de klok van 10.20 uur werd deze geslaagde avond afgesloten. Helaas zijn er van deze presentatie geen foto's beschikbaar.

Verslag Resie Savelberg.

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!