Lezing door Aline Kruit over

Nieuws
woensdag 5 februari 2020

Aline Kruit presenteerde de lezing met als titel "Slapen is nietsdoen" in de Holle Eik voor 31 dames van ZijActief Houthem. Aline is zelf arts en slaapcoach, vooral voor cliënten met depressies en psychische problemen die zeer slecht slapen. Zij probeert deze mensen handvatten te geven om weer "gezond" te kunnen slapen.

Wat is gezond slapen? 1.Voldoende aantal uren. 2.voldoende kwaliteit. 3.Passend bij je bioritme. Het belangrijkste hierbij zijn de 3 "R"s.: en wel Rust, Reinheid en Regelmaat. Iedereen wordt wel een paar keer wakker per nacht. De kunst is om dan rustig te blijven en zo min mogelijk actie te ondernemen. Je te concentreren op je ademhaling en ontspanningsoefeningen te doen. Gewoon rustig blijven en proberen weer in slaap te komen.

Rond 21.45 uur werd deze avond afgesloten en werden onze dames in de gelegenheid gesteld om eventueel een door Aline Kruit gesigneerd boek te kopen.

We hebben veel geleerd dankzij de duidelijke manier van uitleggen van Aline Kruit. Iedereen werd een goede nachtrust toegewenst, iets wat niet zo moeilijk zou moeten zijn na de tips van vanavond.

Verslag Resie Savelberg.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe