Excursie met bezinningsmoment Kring Zuidoost

Nieuws
donderdag 11 mei 2023

De excursie met bezinningsmoment ging dit jaar naar de St. Catharinakapel in Oud-Lemiers en Museum de Zwarte Madonna. De rondleiding in de kapel voor de 25 deelnemende dames van de afdelingen van Kring Zuidoost,  werd verzorgd door de gids mevrouw  Marjo Busse , die vertelde over de kapel gebouwd al in de 12e eeuw en vele malen gerestaureerd en nu ook bekend door de bijzondere beschildering in 1978 door Hans Truyen en de betekenis hiervan. De gids zorgde ook voor een mooi bezinningsmoment met een prachtig gedicht. 

Daarna vertrek naar Restaurant De Zwarte Madonna in Vaals, waar we hartelijk welkom werden geheten door de eigenaar, voor een gezellige lunch. Toen was het tijd voor het bezoek aan het museum De Zwarte Madonna. Dit museum presenteert haar tentoonstellingen in een monumentale kloosterkapel met prachtige gebrandschilderde ramen en wand-en plafondschilderingen. Een unieke verzameling van 200 prachtige heiligenbeelden met allen hun eigen verhaal.

De dames genoten van deze prachtige dag. Met dank aan de bestuursleden Karin en Lenie van de Kring Zuidoost.

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!