Jubileumviering 90 jaar ZijActief Doenrade

Nieuws
donderdag 7 april 2022

Dit jaar is het 90 jaar geleden dat de afdeling Doenrade van de Limburgse Boerinnenbond werd opgericht. Het doel van de Boerinnenbond uit dientijd was "Bevordering van vakkundige, maatschappelijke en godsdienstige ontwikkeling der leden".

Sinds het oprichtingsjaar 1932 is er veel veranderd in de maatschappij en op het platteland. Het aantal agrarische bedrijven is landelijk en ook lokaal drastisch afgenomen en de vrouwen op het platteland raakten ook steeds meer geëmancipeerd. In 2001 werd daarom de naam van de Boerinnenbond gewijzigd in ZijActief Limburg. Deze naam wordt door de afdeling Doenrade met verve uitgedragen.

De vereniging is zeer actief in het organiseren van lezingen over actuele thema’s en vraagstukken. Ook culturele en medische onderwerpen komen aan de orde. Tel daarbij de avonden met uitjes of etentjes en u begrijpt waarom de vereniging in haar 90ste levensjaar 90 leden telt.

De voorbije coronajaren waren ook voor de leden niet altijd gemakkelijk. Zij misten de ontmoetingen en de onderlinge contacten. Het bestuur bleef gedurende de hele periode in contact met haar leden door brieven, telefoontjes en enkele keren een presentje. Gelukkig zijn bijna alle dames trouw gebleven aan de vereniging en worden de avonden na het opstarten weer volop bezocht.

Jubileumviering zaterdag 30 april

Op zaterdag 30 april gaan zij dan ook met z’n allen het 90-jarig jubileum vieren te beginnen met om 15:00 uur een heilige mis in de St. Jozefkerk in Doenrade. Na de mis zullen de leden samenkomen in gasterie Dobbelsteyn om aan te schuiven aan een lekker dinertje. Dit jaar zijn er 8 jubilarissen die respectievelijk 25, 40 en 50 jaar lid zijn. Om 18:30 uur worden zij gehuldigd waarna om 19:00 uur een receptie voor de vereniging en haar jubilarissen zal plaatsvinden. U bent hier allen van harte welkom. Om 20:00 uur zullen de leden en hun partners de avond voortzetten met een muzikale feestavond.

Na dit feest gaat de afdeling vol elan de toekomst tegemoet!

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!