Donderdag 16 mei Excursie: Bezoek Militaire begraafplaats Margraten

Nieuws
vrijdag 24 mei 2024

Donderdag 16 mei  excursie naar Militaire Begraafplaats Margraten met aansluitend een lunch bij Brasserie Robuust.

Hier op de enige Amerikaanse militaire begraafplaats in Nederland liggen 8291 Amerikaanse oorlogsslachtoffers.

23 Leden hadden zich aangemeld voor deze excursie onder leiding van ons lid Yvon Frissen. Zij wachtte ons reeds op in Margraten en er volgde een zeer interessante rondleiding over deze indrukwekkende begraafplaats.

Yvon wist veel te vertellen over de geschiedenis, hoe deze begraafplaats in Margraten is gekomen en details van wat er allemaal aan vooraf is gegaan. Bij verschillende kruisen kon Yvon persoonlijke verhalen vertellen van de militairen die er begraven lagen.

Er was ook nog tijd over om naar het nieuwe bezoekerscentrum te gaan. Hier waren veel foto’s en attributen ten toon gesteld en ook weer de verhalen.

Het blijft zeer indrukwekkend, al die kruisen en namen op de muren. Wij bedanken Yvon dan ook voor deze zeer bijzondere rondleiding

Na afloop werden wij voor een lunch verwacht bij Brasserie Robuust (voorheen De Kroon). Er stond een lange tafel voor ons gedekt en iedereen liet zich de soep en de luxe broodjes lekker smaken.

We kijken weer terug op een geslaagde activiteit.

Onze oudste deelneemster van 94 jaar gaf aan dat ze had genoten van deze totale activiteit en dat ze beslist nog eens terug gaat naar het bezoekerscentrum en de Brasserie.

Dat is toch fijn om te horen!!!

Gonnie Vroomen

 

Klik HIER voor de foto’s

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe