Coronatijd

Nieuws
zondag 28 juni 2020

Ledenbinding noodzaak in deze coronatijd.

Zaterdag 14 maart 2020 is een dag die in de geschiedenisboeken vermeldt gaat worden.

Het is ook een dag die in ons verenigingsjaar grote veranderingen heeft aangebracht.

Als alles dicht gaat en op slot

Als de angst lijkt te regeren

Laten we dan met onze harten open

Vooral liefde en verbinding creëren

Liefde kan altijd naar buiten

Ook als de deur gesloten blijft

Geef – juist nu- de liefde ruimte

Omdat alleen liefde de angst verdrijft.

Er is een moeilijke periode aangebroken voor iedereen, oud of jong, man of vrouw, alleenstaand of samenwonend. Een periode waar we samen doorheen moeten.

Wat hebben wij als vereniging gedaan naar onze leden toe:

  • De dagen voor Pasen om precies te zijn 20 maart hebben wij alle leden een leuke attentie (paaseitjes) in de brievenbus gedaan met een tekstkaartje: ‘Zij-Actief denkt in deze moeilijke tijd aan alle leden’.
  • Begin Mei alle leden een ‘zomaar’ kaartje in de brievenbus gedaan met als tekst:

‘Zomaar, maar eigenlijk omdat ……

Wij elkaar allemaal missen.

Ooit zullen wij weer samenkomen en

wordt het ins ons hart weer zonniger.

Het bestuur en leden Zij-Actief Bocholtz’

  • Maandag 8 juni toch een voorzichtige start gemaakt met een presentatie van de Stichting Wensulance uit Landgraaf. Maximaal 30 leden mochten deze bijeenkomst bijwonen. Wij mogen terugkijken op een anders dan anders geslaagde avond.
  • Woensdag 24 juni zijn alle bestuursleden bij elkaar gekomen om weer een leuke attentie voor de leden te maken maar ook te bezorgen. Tijdens deze rondgang tevens contact gehad met alle leden en fijne vakantie toegewenst. Ook nu weer met een tekstkaartje met de tekst: ‘Een gezond hapje en een drankje, dit alles ingepakt in een mooi zakje. Geniet ervan en hou je gezond. Fijne vakantie, een warme groet en tot gauw. Bestuur en leden Zij-Actief Bocholtz’. Dit werd mede mogelijk gemaakt door Plusmarkt Bocholtz

De reacties van onze leden waren telkenmale overweldigend en geven ons als bestuur kracht om door te gaan. De leden zijn zeer enthousiast en dankbaar voor deze attenties.

Het bestuur en de 2 leden Jeanne Dautzenberg en Claar Souren hebben dit werk met veel liefde gedaan. Zelfs onze partners hebben nog hand en spandiensten verricht.

  • Wij hopen dinsdag 1 september weer te mogen en te kunnen starten met onze wandelactiviteit.

Voorzitter Yvonne Huppertz

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!