Dag van de Boerin: ‘swap’ mee!

Nieuws
donderdag 21 juli 2022

Zaterdag 10 september is het de Dag van de Boerin. Op deze dag kunnen boerenvrouwen meedoen aan de ‘Boerinnenswap’. Boerinnen ‘swappen’ (wisselen) dan onderling zelf samengestelde verwenpakketten uit.  Daarnaast ontvangt een aantal boerinnen een ‘Hart onder de riem’-pakket.

Doe mee aan de boerinnenswap
Onderdeel van de Dag van de Boerin is de Boerinnenswap. Deelnemers stellen zelf een verwenpakket samen voor een andere boerin. Half augustus krijgen zij te horen aan welke onbekende boerin zij gekoppeld zijn. De verstuurde pakketten worden allemaal uitgepakt op de tweede zaterdag van september. Meedoen met de swap? Schrijf je voor 31 juli in via www.dagvandeboerin.nl.

Hart onder de riem
Boerinnen die zich in buitengewone omstandigheden bevinden of een moeilijke tijd doormaken kunnen een steuntje in de rug gebruiken. Een aantal vrouwen ontvangt daarom een ‘Hart onder de riem’-pakket. Wie dit zijn, blijft nog even geheim. Wil jij hieraan bijdragen door een ‘Hart onder de riem’-pakket samen te stellen? Dat kan! Kijk op www.dagvandeboerin.nl.

Dag van de Boerin
oerinnen zijn powervrouwen! Daarom worden deze dames op de 2e zaterdag van september traditioneel in het zonnetje gezet. Waar iedere vrouw een onmisbare rol vervult in haar werk en huishouden, zetten boerinnen hier nog een tandje bovenop. Als ware koorddanseressen zijn boerinnen dé schakel om alles rondom de boerderij gestroomlijnd en geordend te laten verlopen. Continue wisselen boerenvrouwen van rol. Manager, vrouw, (zaken)partner, administratief medewerker, coach en nog veel meer. En dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Hoewel boerinnen dit met liefde doen, is het niet makkelijk. En daarom verdienen boerinnen een speciale eigen dag.

Spontane tweet
Negen jaar geleden ontstond de Dag van de Boerin door een spontane tweet van oprichtster Gerda Briene. Het werd trending topic met complimenten voor boerinnen. Inmiddels is de dag voor veel boerinnen een dag geworden om naar uit te kijken.

Meer informatie
Kijk op www.dagvandeboerin.nl.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe