Quizavond ZijActief Oostrum op 12 oktober

Nieuws
donderdag 4 november 2021

Lilian van der Burgt blikt terug op één van de leukste activiteiten van ZijActief Oostrum. Lees je mee?

Een van de leukste activiteiten binnen ZijActief Oostrum vind ik persoonlijk de quizavond.

Een groep van drie dames zorgt voor de meest uiteenlopende vragen, en de deelnemers maken kans op mooie prijzen.

Zo ook de avond van 12 oktober. De opkomst was iets minder dan andere jaren, maar waarschijnlijk zijn er nog wat mensen die zo'n groepsbijeenkomst nog niet zien zitten. Toch waren er bijna vijftig leden aanwezig.

Na de koffie werden ze uit hun vaste groepjes gehaald en met zes dames tegelijk aan een tafel geplaatst. De spelleider legde uit dat er vijf rondes waren, met daarnaast een rode draad, die gedurende de hele avond opgelost mocht worden.

De eerste ronde was de rekenopdracht. Tien vragen met leessommen. Andere jaren werd daarbij gezucht en gekreund, maar dit jaar waren de opgaven wat makkelijker. Daardoor zetten veel groepen hun joker bij deze vraag in, zodat ze hun punten konden verdubbelen.

Daarna een makkelijke ronde voor de een, voor de ander toch wat lastiger. Er moesten reclameslogans worden herkend en daarbij de merken worden genoemd, bijvoorbeeld: heerlijk helder… Leuk feest der herkenning want er zaten nog wat oudjes tussen.

De muziekronde bestond uit fragmenten van filmmuziek. Gelukkig waren de antwoorden gegeven, alleen door elkaar gemixt, zodat je het juiste fragment bij de juiste film moest voegen. Leuk!

Tussendoor werd ijverig aan de rode draad gewerkt, een lijst anagrammen waaruit een slagzin kon worden gehaald. Voor sommigen een eitje, voor andere erg lastig. Toch waren de meesten er wel in geslaagd om de slagzin te ontcijferen.

Terug naar ronde vier. Daar moesten plantjes of bloemetjes worden gehaald uit cryptische omschrijvingen. En dat cryptische, daar moet je toch een speciaal knobbeltje voor in je hersens hebben. Er werd behoorlijk op gezwoegd…

Gelukkig was de laatste ronde een makkelijke: herken de afbeeldingen van Disneyfiguren. Toch, hoewel Mickey en Minny Mouse makkelijk te raden zijn, werden de prinsessen uit de Disneyverhalen niet altijd herkend…

Toen alle resultaten bij elkaar werden geteld, bleken de groepen dicht bij elkaar te liggen. Mooi dat iedereen dus ongeveer hetzelfde niveau had bereikt. Uiteindelijk bleek het verschil tussen nummer 1 en 2 slecht een half punt te zijn!

Na de prijsuitreiking bleef men nog gezellig wat drinken en napraten over deze avond, en de quizcommissie ging zeer voldaan weer naar huis, met alweer frisse ideeën voor de volgende keer.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe