2023-1-19 Likeurenpoeverij

Nieuws
vrijdag 20 januari 2023

Likeurproeverij:

Afgelopen donderdag proefden de dames van ZijActief diverse lekkere likeurtjes.

De tweede verenigingsavond was meteen een hele smaakvolle.
De leden Hanny Delbeck en Jaqueline Nohlmans kwamen namelijk vertellen over hun hobby, het maken van likeur. En natuurlijk hadden ze voldoende meegebracht om te laten proeven.

Jaqueline vertelde dat ze een keer een avond van een vereniging van likeurmakers bezocht. Ze wilde graag het recept van een likeurtje, maar dat kon alleen maar als ze lid werd. Dus tja, dan word je lid.
Zo’n vier of vijf keer per jaar komen ze samen om elkaars likeuren te proeven, en tips te krijgen over hoe het nog lekkerder kan.
bereidingsproces
Dat de ene likeur de andere niet is, werd al snel duidelijk. Afhankelijk van het soort alcohol dat wordt gebruikt, de ingrediënten en de bereidingswijze kan het zo zijn dat een likeur in een dag klaar is, en dat je voor een andere wel een half jaar moet wachten voordat hij op dronk is.
Hanny maakt het liefst haar favoriete koffielikeur, en ze was bereid het recept te delen.

Proeven:

Maar liefst zes verschillende likeurtjes werden door Hanny rondgedeeld.
Van chocolade, via rozenblaadjes en limoncello naar de koffielikeur.
En daarna mochten we ook nog raden wat voor ingrediënt er in een andere likeur zat. En dat bleek tot ieders verrassing bier te zijn. Hadden we natuurlijk kunnen weten… de echtgenoot van Jaqueline is een bekende Oostrumse bierbrouwer!
We sloten af met een heerlijke bosbessenlikeur, alleen in het seizoen te maken met verse bosbessen.
En die was zo lekker dat meerdere mensen nog een slokje kwamen halen.
Een zeer gezellige avond, dank je wel dames!

2023-1-19 likeurenproeverij

Agenda

Er zijn geen agenda items voor deze afdeling

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!