2022-12-13 Kerstavond

Nieuws
donderdag 29 december 2022

Op dinsdag 13 december vierden de dames van ZijActief hun kerstavond, na twee jaar van covid-ellende mocht het eindelijk weer.
Dit jaar was er geen kerstcommissie, maar werd de avond door het bestuur georganiseerd. Dit deed het niet alleen, er is muzikale hulp van buitenaf gezocht en gevonden in de vorm van het gelegenheidsorkestje ‘van hure zegge’.
In kleding uit de tijd van Dickens stonden zij de gasten op te wachten toen die tegen achten d’n Oesterham binnenkwamen.
Daar stond al lekkers op tafel en werd er met een kopje koffie even bijgepraat.

Kerstspel
Het programma was deze avond echt in kerstsferen, het kerstverhaal werd namelijk voorgelezen.
Hiervoor was Huub Moorrrees aangezocht, die helder en duidelijk het verhaal voor las. Beetje saai? Nou nee, want natuurlijk hadden we ook rekening gehouden met het stukje actief in onze naam.
Van een tiental mensen in de zaal werd er namelijk verwacht dat ze het verhaal mede vorm zou geven. Zo sjokte de ezel samen met Maria en Jozef door Bethlehem (Oesterham) om een plek voor de nacht te vinden. Dit lukte, en al snel werd er een baby geboren.
Ook waren er natuurlijk een engel, herders en wijzen.

Eigentijds
Om het nog smeuïger te maken waren de activiteiten van ZijActief van het afgelopen jaar door het kerstspel verweven.
Zo brachten de wijzen bijvoorbeeld geschenken mee als een dekentje van alpacawol, een vogelvoederhanger, een bakje stamppot en een potje corona, dat nog was overgebleven van de jubileumviering.
Dit zorgde voor heel wat hilariteit in de zaal.

Muziek
Het orkest begeleidde het spel door tussendoor bekende kerstliedjes te spelen, en ook na afloop was er passende muziek.
Al met al een heel fijne avond, die mede door de mooie aankleding van de zaal een succes was.

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!