Terugblik – DVA Baexem

Nieuws
maandag 18 maart 2024

Dag voor alleengaanden, met ons jaarthema “voel je rijk bij ZijActief”

Marly Coenen, Ietje Heemels en Ans Bex waren aanwezig vanuit pg-ledenactiviteiten.
In totaal waren we met 38 personen aanwezig.

Om 9 uur kwamen de eerst deelnemers. We begonnen met koffie en vlaai.

Marly heette iedereen welkom

Om 10.00 starten we met de meditatieve viering, met het ontsteken van onze ZijActief kaars. Voor iedereen was er een boekje met de tekst van de viering, op deze manier was het goed te volgen. En de muziek via de laptop.

Wat kun je van vogels leren?
Ingrid Henssen neemt ons mee in een positieve sessie met gedichten en dia’s over vogels. Onder andere over de vrijheid van onze vogels in de natuur, aansluitend aan ons jaarthema.

Vogelgedragingen en wat hebben ze met ons gedrag gemeen en wat is herkenbaar. Ze hield ons ook een spiegel voor en ging op een respect volle manier met de mensen om.

Na de presentatie hebben we vogels gemaakt van boetseerklei rondom een piepschuim vogeltje gedaan. Ingrid hielp iedereen om er iets moois van te maken. Hier en daar liet zij een gemaakt vogeltje zien. Er was geen een vogeltje gelijk. De een had zijn staartje omhoog, en de ander spreidde zijn vleugeltjes uit en weer een ander hield zijn snaveltje open. Al die verschillen was leuk om te zien.

Zodat het resultaat geweldig was. Ingrid heeft ze gedroogd en goudkleurig gespoten. Waarna iedereen ze na afloop mee naar huis nam.
Na onze arbeid was er tijd voor de lunch. Deze was goed verzorgd. Een kop soep met een broodje kroket en broodje ham of kaas en koffie of thee.

Het middaggedeelte werd verzorgd door broer en zus Mart en Mariet van Knippenberg. Mart speelde op zijn gitaar herkenbare liedjes die we mee mochten zingen, afgewisseld met zelfgeschreven gedichten door Mariet.
Ook het middag gedeelte werd met zingen en met heel veel aandacht gevolgd.

Om half 4 werd de middag afgesloten en keerden we weer met veel voldoening huiswaarts.
Wat hebben we een mooie herinnering aan deze dag van alleengaanden mogen meenemen.

Pg-ledenactiviteiten, Marly, Ietje en Ans

                                                                                                                                                    

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!