ZijActief afdeling Panningen is al 90 jaar actief én creatief

Nieuws
donderdag 9 september 2021

Op 2 september 1931 werd de Boerinnenbond afdeling Panningen opgericht.
Op 2 september 2021 bestaat ZijActief afdeling Panningen 90 jaar. En juist op deze dag vierde deze afdeling haar 90e verjaardag met een fantastische jubileumviering, aldus Leny Reuls, voorzitter van afdeling Panningen.

In de afgelopen winter lag alles stil vanwege corona. Mensen moesten zoveel mogelijk thuis blijven en bij elkaar komen was er niet meer bij. En ja, wat doe je dan om je leden toch een gevoel van samen en verbinding te laten voelen? Je laat ze een lapje versieren met hun beeld bij ZijActief.

Zo is er van die 100 individuele lapjes een wandkleed samengesteld, van wel 2,5 bij 2,5 meter.

Op 2 september, tijdens de jubileumviering, werd dit wandkleed onthuld door de voorzitter van ZijActief Limburg, Ans Christophe. Veel van de individuele lapjes hebben een extra betekenis. Kijk voor het verhaal over al deze lapjes via deze link.

Het wandkleed hangt in de plaatselijke bibliotheek, gevestigd in “het huis van de Gemeente” in Panningen. Het is voor onbepaalde tijd tentoongesteld en door iedereen te bezichtigen. De regionale tv-omroep Peel en Maas heeft er een reportage over gemaakt die terug te kijken is via de volgende link: https://www.omroeppenm.nl/leden-zij-actief-maken-wandkleed/nieuws/nieuws/item?1178496

En dat was nog niet alles op deze feestelijke avond:

liefst 4 leden van afdeling Panningen werden gehuldigd met hun 50-jarig lidmaatschap.

Tevens werd de aftrap gemaakt voor een (ook weer) heel creatieve manier van ledenwerving:

elk lid ontvangt 2 posters; 1 om zelf voor het raam te hangen en 1 om bij een potentieel nieuw lid in de brievenbus te stoppen of af te geven. Op deze poster staat een mooie, wervende tekst. Zo hoopt afdeling Panningen vele nieuwe leden te mogen ontvangen en zo als een heel gezonde vereniging naar de 100 jaar te gaan.

Aan het einde van de avond ontving Ans Christophe een bloemrijk schouderklopje voor haar aanwezigheid bij deze feestelijke viering en werd de avond door een zeer tevreden voorzitter Leny afgesloten. De bijgevoegde foto’s spreken boekdelen.

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!