Samen tegen eenzaamheid

Nieuws
donderdag 4 februari 2021

Iedereen voelt zich wel eens eenzaam of alleen. De ene leeftijdscategorie wat meer dan de andere. Ouderen, kwetsbaren en ook jongeren ervaren het wel eens. Zeker nu we gevraagd worden om veel thuis te blijven. Daarom is Provincie Limburg een campagne tegen eenzaamheid gestart. ZijActief Limburg steunt deze actie.

Als maatschappelijke organisatie kunnen we helpen om eenzaamheid tegen te gaan. Ontmoeting en verbinding staan centraal bij ZijActief. Daarom steunen we de campagne van Provincie Limburg tegen eenzaamheid. Ook wij kunnen helpen. Een klein gebaar kan het verschil maken. Spreek iemand aan, bied een helpende hand of bedenk een activiteit die je samen op veilige afstand kunt doen. Tips:

Wie bel jij?

Kijk om je heen en bel iemand die alleen is. Hang de poster op om anderen te inspireren ook te bellen. Download de poster hier.

Doe een boodschap voor een ander

Doe boodschappen voor je eenzame buurvrouw, vriendin of moeder. Ook kun je deze poster ophangen thuis of in de ZijActief accomodatie. Download de posters hier.

Stuur een kaartje

Schrijf een kaartje aan een dierbare die je al een tijdje niet meer hebt gezien of gesproken. Ook hiervoor heeft de provincie een poster laten ontwikkelen die je op het raam kunt hangen. Download de posters hier.

Kijk voor meer informatie op www.wij-zijn-vrijwilligers.nl. Ook en vooral in tijden van corona kunnen mensen er voor elkaar zijn en met een klein gebaar het verschil maken!

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe