Donderdag 30-03-2023 Paasviering

Nieuws
maandag 10 april 2023

Donderdag 30-03-2023 Paasviering

De zaal bij Café Oud Bocholtz werd ’s middags al in paassfeer gebracht door de de leden van de paaswerkgroep.

Bij binnenkomst ziet het er dan ook heel sfeervol uit. De tafels zijn mooi gedekt met bloemen en paasbrood en naast ieder bord chocolade paaseitjes en een

consumptiebon voor koffie of thee.

Om 19.30 uur zijn alle tafels bezet, 72 leden hebben zich verzameld, het is gezellig druk.

Yvonne, onze voorzitter opent met een welkomswoord en het aansteken van de Zij-actiefkaars.

Vervolgens vermeld Yvonne dat leden kunnen meedoen aan een loterij waarbij men kan raden hoeveel paaseitjes er in een pot zitten. Voor 1 euro mag men 2x raden 1x het totale aantal eitjes in de pot en 1x hoeveel groene eitjes erin de pot zitten. De winnaar krijgt uiteraard de pot met eitjes. De opbrengst van de loterij is bedoeld om attenties bij (huwelijks)jubilea, kroonjarigen en ziekte te kunnen blijven bekostigen. En we noemen dit het “Lief en leed potje”.

De opbrengst van de verloting zal later bekend wordt gemaakt.

Dan is het tijd voor de paaswerkgroepleden om zich te presenteren, allen verkleed als “paashaas”, met mandjes vol met eieren.

Na een mooi passend gedicht, voorgelezen door paashaas José, worden de paaseieren uitgedeeld en onder het genot van koffie, thee en paasbrood kan het tietsjen beginnen. De uiteindelijke winnaar van Paaseiertietsje 2023  is geworden Ankie Kaelen-Bertram. Zij wordt gefeliciteerd door de voorzitter en krijgt een oorkonde uitgereikt.

Hierna volgt er een run op de kienkaarten. En als iedereen plaats heeft genomen kan het kienen beginnen. Hub van der Linden roept de nummertjes af en Yvonne controleert of de kien klopt.

Totaal worden er 6 ronden gekiend. Bij de laatste ronde, meteen voor de volle kaart, wordt de hoofdprijs uitgereikt een goedgevulde paasmand gesponsord door de Plusmarkt van Bocholtz.

We kunnen terug kijken op een geslaagde activiteit vol gezelligheid en spanning, met als winnaar van de pot met eitjes is Karin Höppener.

 

Een speciale dank aan;

De werkgroepleden;  Annie Brouns, Gerda Bastin, José Bessems, Truus Dritty, Gemmy van der Linden en Yvonne Huppertz.

Hub van der Linden voor het afroepen van de nummertjes tijdens het kienen,

De sponsoren, traiteur dhr. W. Leise, sponsor van 5 Plusmarktcadeaubonnen en de Plusmarkt in Bocholtz sponsor van de mooi gevulde paasmand.

Gonnie Vroomen

Klik HIER voor de foto’s

 

 

 

 

 

 

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe