Ontmoeting en entertainment tijdens bijzondere ALV

Nieuws
vrijdag 12 november 2021

Op donderdag 4 november 2021 organiseerde ZijActief Limburg haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV). Een bijzondere ALV waar de vereniging, een jaar na dato, haar 90-jarig jubileum vierde. Ruim 350 leden, bestuursleden en gasten kwamen samen in Roermond. De Algemene Ledenvergadering had als thema ‘Vrouwen bouwen aan de samenleving’.

Het werd een onvergetelijke dag vol mooie ontmoetingen en entertainment. In het ochtendprogramma was er ruimte voor bezinning en de huishoudelijke stukken. De organisatie nam afscheid van Wies Hamstra, Mariëlle Beusmans en Nicole Faesen. Ook verwelkomde zij de nieuwe provinciaal bestuursleden Lenie Waltmans en Annelies Joosten.

“Als u in de spiegel kijkt”

Voorzitter Ans Christophe inspireerde de aanwezigen met haar jaarrede: “Als u in de spiegel kijkt, wens ik dat u een vrouw ziet die actief is.” Ans stelde de kritische vraag of een vereniging als ZijActief nog steeds nodig is. “Er zijn nog te weinig vrouwen in de politiek en in topfuncties. Daarnaast leeft 25% van de vrouwen in armoede, is geweld tegen vrouwen nog steeds een onderwerp én zijn nog niet alle vrouwen voldoende zelfredzaam op technisch gebied. Kortom: een vrouwenbeweging als ZijActief is nog steeds nodig!” Ook benoemde de voorzitter het belang van voldoende bestuurskracht, zichtbaarheid én inhoud binnen de vereniging.

“We hebben ZijActief nodig”

’s Middags sprak gedeputeerde Madeleine van Toorenburg de ZijActief vrouwen toe: “Wij vrouwen moeten elkaar steunen. Iedereen heeft elke dag de kans om iets te doen voor een andere vrouw. Daar hebben we een organisatie als ZijActief bij nodig!” Ook het entertainment tijdens het middagprogramma viel in de smaak bij het publiek: Guido van Dieteren, Wendy Kokkelkoren en Falco Borsboom wisten de aanwezigen aan het dansen te krijgen!

Jubileumviering

In 2020 bestond ZijActief Limburg 90 jaar. Een bijzondere mijlpaal waar de organisatie graag met haar leden bij stil staat. Daarom kreeg de editie 2021 van de Algemene Ledenvergadering een feestelijk tintje. Voor ZijActief Limburg is deze dag een belangrijke gelegenheid om leden en bestuursleden te ontmoeten en met hen van gedachten te wisselen over zaken die spelen in de vereniging. Het thema van Algemene Ledenvergadering ‘Vrouwen bouwen aan de samenleving’ vormt tevens een rode draad in de activiteiten en projecten van de maatschappelijke organisatie ZijActief Limburg.

Lees hier de jaarrede terug

Bekijk hier de foto’s

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe