Contacten in coronatijd, afdeling Oostrum

Nieuws
dinsdag 2 maart 2021

Veel afdelingsbesturen hebben allerlei initiatieven opgezet om contact te onderhouden met hun leden. Ter inspiratie kun je hier lezen wat er zoal gedaan is.

Afdeling Oostrum liet ons het volgende weten.

Hoe kom je als vereniging door de coronacrisis?

Zoals alle afdelingen kampte ook Oostrum met de gevolgen van de corona. We mochten niet meer in de zaal, moesten anderhalve meter uit elkaar blijven, enz. Vooral de eerste helft van afgelopen jaar was voor ons een periode van zoeken en afwachten.

Maar afdeling Oostrum is gezegend met een groot en creatief bestuur, en er werd besloten dat de tweede helft van het jaar anders zou verlopen. We begonnen met wat andere afdelingen ook al hadden gedaan: rondgaan met wat lekkers, in ons geval chocoladehartjes. Goed ontvangen, maar we wilden de leden ook aan het werk zetten. Dus we sloten een deal met een uitgever van puzzelboekjes en stelden voor ieder een lees- en puzzelpakket samen dat het bestuur weer bij de leden bracht.

Nog actiever

Ondanks de mooie reacties vonden we dat we meer moesten doen voor onze leden. Fysiek kon er niet veel, maar via internet hebben we vier keer een leuke quiz verstuurd, waaraan zelfs nog een prijs werd gekoppeld. Enthousiast en fanatiek werd er meegepuzzeld, waardoor we ook wat meer contact kregen. Erg leuk om te doen en men vond het na de laatste keer jammer dat we er mee stopten.

Fysiek

Was er dan echt niks mogelijk "in real life"? Tuurlijk wel. In december is Sinterklaas gevierd in de vorm van een tombola: leden konden een pakje inleveren bij de tijdelijke dependance van het Sinterklaashuis in Oostrum, en daar een paar dagen later een ander pakje weer ophalen. Een prachtig aangekleed Sinterklaashuis, pepernoten en bijbehorende muziek zorgden voor een sfeervolle achtergrond.

En met Kerst was er een heuse kerst-drive-in. Sfeervolle verlichting en muziek, en tafels waarmee een stukje doodlopende weg werd geblokkeerd. Daardoor kon men met auto of fiets langs rijden, in een vastgesteld tijdslot. Maar liefst 90 mensen hebben de moeite genomen, en een mooie fles wijn en de beste wensen van het bestuur ontvangen. Als bestuur hebben wij er ook ontzettend van genoten, naast alle complimenten die we kregen.

Komend jaar

Ook voor komend jaar zijn er al ideeën aan het borrelen. Zo zijn we al met iets leuks voor pasen bezig en staat er voor de rest van het jaar nog meer gepland, maar dat houden we nog even geheim.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe