Masterclass ‘Omgaan met gehoorproblemen”.

Nieuws
dinsdag 23 april 2024

Op 15 april 2024 organiseerden afdeling Doenrade en afdeling Bingelrade samen een masterclass, “Omgaan met gehoorproblemen” door Cas Wolters.
De presentatie die plaatsvond in Gasterie Dobbelsteyn werd drukbezocht. Er waren 89 bezoekers.
Bij een aantal dames was Cas al bekend door zijn deelname aan “Heel Holland bakt”,
een activiteit waarover hij ook vertelde, maar de inhoud van zijn presentatie handelde vooral over het  doof zijn en de daaruit volgende problemen maar ook over de mogelijke oplossingen.
Met een aansprekende verteltrant kwam aan de orde hoe hij op zeer jonge leeftijd doof werd en daardoor met 3 jaar nog niet kon praten.
Via een dovenkinderopvang en later de Mgr. Hanssenschool werd hij begeleid in het leren praten, het leren liplezen en het leren van gebarentaal.
In het daaropvolgende reguliere middelbare onderwijs was Cas niet erg gelukkig aangezien er toch te weinig rekening werd gehouden met zijn gehoorproblemen.
Na het voortgezet onderwijs koos hij een Pabo studie pabostudent waarna hij een baan vond als leerkracht.
Al zijn verhalen werden afgewisseld met filmpjes en video’s en het publiek werd interactief meegenomen om gebarentaal en liplezen te proberen.
Cas Wolters presenteerde zich als een aardige, zeer ondernemende jongeman die toonde dat iemand met een beperking toch heel gelukkig en succesvol kan zijn.
Kortom een avond die door alle deelnemers als zeer interessant en boeiend werd ervaren.
Wij kunnen als ZijActief afdelingen deze spreker dan ook aan alle afdelingen van harte aanbevelen.
Met onze dank voor de financiële ondersteuning door ZijActief Roermond.

ZijActief afdeling Doenrade
ZijActief afdeling Bingelrade

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!