Lezing nanotechnologie op 29 maart 2022.

Nieuws
vrijdag 1 april 2022

Nicole Vroon gaf ons een interessante en duidelijke uitleg over nanotechnologie.

Nicole heeft na haar atheneum een studie technische natuurkunde aan de HTS Eindhoven gedaan en was daarna 7 jaar werkzaam aan de Technische universiteit Twente waarvan vier jaar bij Mesa+( een van de grootste nanotechnologie onderzoeksinstituten van de wereld. In 2011 is ze afgestudeerd als eerste graads docent natuurkunde.

In Nederland is men al ver gevorderd met het bestuderen en ontwikkelen van deze techniek en behoort men tot de 3 meest vooraanstaande instituten van de wereld. Op een aantrekkelijke manier werd door haar uitgelegd wat nanotechnologie is: nano = dwerg ( klein ) en technologie wil zeggen door de mens gemaakt. Een nanodeeltje is piepklein; in de dikte van een haar passen wel 1.000.000 nanodeeltjes.

Nicole Vroon had ook verschillende materialen mee waarbij nanotechnologie was toegepast; bijv.spray die vuilafstotend/waterafstotend is, tandpasta,flexibele zonnepaneeltjes, enz. Ook in de geneeskunde is de technologie van toepassing.

Alle dames konden na de uitleg en het filmpje uitgebreid vragen stellen en dat werd dan ook gedaan. Kortom: een aanrader voor de andere afdelingen van ZijActief.

Notuliste: Carla Haze

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe