Demonstratie bonbons maken door Liesbeth Bleijlevens 24-9-2019

Nieuws
woensdag 25 september 2019

Liesbeth Bleijlevens presenteerde op 24 september 2019 deze bonbon avond met behulp van haar zus.

Deze avond begon al om 19.30 uur in de Holle Eik en al gauw bleek dat bonbons maken een intensieve en best zware bezigheid is.

Allereerst moest ongezouten roomboter gemixt worden. Daarna volgde de cacao en werd dit chocolade mengsel verhit, om het vervolgens in cupjes te gieten en weer te laten afkoelen. Dan stolde en kromp de chocolade weer, zodat deze losliet van de vormpjes en/of cupjes. En als laatste kwam de vulling maken van de bonbons aan de beurt.

Al met al een nauwkeurige bezigheid, die Liesbeth Bleijlevens met geestdrift en toewijding ten toon spreidde aan de 43 aanwezige dames. Er werden aan iedere aanwezige twee bonbons uitgedeeld om te proeven. Alleen de reuk al, liet je het water in de mond doen lopen. Ze voldeden aan onze verwachtingen en tegen het einde van de avond werd de gelegenheid aangegrepen om doosjes bonbons te kunnen kopen. Niet alleen bonbons, maar ook gezichtsmaskers, paddenstoelen, en lollies van chocolade waren te bewonderen.

Het was een interessante avond, die wellicht iets minder goed was voor het gewicht van onze ZijActief dames.

Verslag Resie Savelberg.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe