Lezing en koor Toon Hermans Huis Maastricht 3-9-2019

Nieuws
woensdag 4 september 2019

Goede doelenavond ten bate van het Toon Hermans Huis Maastricht.

Op 3 september rond 20.00 uur werd deze avond, in het teken van ons goede doel in 2019, geopend. Het betrof het Toon Hermans Huis te Maastricht. De Landelijke Stichting Toon Hermans Huizen is een Nederlandse organisatie, die zich inzet voor steun aan mensen die te maken hebben met kanker. De stichting beheert een aantal inloophuizen verspreid over heel Nederland en is geheel afhankelijk van donaties. Zowel patiënten als hun naasten kunnen hier terecht voor verschillende activiteiten en bijeenkomsten.

Na deze korte introductie door een lid van het koor genaamd "Zingen voor je Leven", gaf dit 25 leden tellende Toon Hermans koor een enthousiaste presentatie van veelal bekende liedjes, die uitnodigden tot meezingen. Veel dames en enkele heren zongen de sterren van de hemel. Het ging van "Toen ieg nog ein jungske woar" tot "Érres tu", dat eens het Europees Songfestival gewonnen heeft.

De dirigente van het koor, die overigens ook een prachtige stem had, zorgde voor een extra vrolijke noot bij deze voorstelling door op humorvolle wijze alles te presenteren. Lachsalvo's volgden hierop van de 33 aanwezige dames.

Rond 21.45 uur kwam er een eind aan deze gezellige avond en ging de collectebus rond voor een vrijwillige bijdrage voor dit goede doel.

Al met al een succesvolle opening van het tweede seizoen van ZijActief Houthem.

Verslag Resie Savelberg.

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!