Lezing brandweer 3 december 2019

Nieuws
zondag 8 december 2019

José Santbulten den Stan Derkx presenteerden op deze avond samen een lezing over brandpreventie voor de dames van ZijActief Houthem.

Aan het begin van de avond kregen we een quiz. Er werden kastjes uitgedeeld aan de 27 aanwezige dames en we moesten de antwoorden via dat kastje intoetsen, zoals bij 1 tegen 100 op t.v. Het ging uiteraard allemaal over brandveiligheid.

Lenie en Simone behaalden de hoogste score.

Daarna kwamen verschillende onderwerpen aan de orde. Enkele belangrijke tips waren: Rookmelders installeren – 2 minuten rook inadmenen kan al ftraal zijn. GSM opladers en ook andere opladers niet 's nachts laten aanstaan. Electrische deken niet opvouwen.

De wasdroger is de grootste brandveroorzaker. Gemiddeld sterven er 10 mensen per jaar aan koolmonoxide vergiftiging. De sigaret blijft ook een van de groot veroorzaker van brand. Een vluchtweg is belangrijk. Na melding van brand probeeert de brandweer binnen 8 minuten ter plekke te zijn.

Alel dames gingen met een lange schoenlepel met een knop op naar huis. Daarmee kunnen ze thuis de rookmelder testen.

Het was een interessante en leerzame avond, die op een leuke manier werd gepresenteerd en waar we allemaal wel iets van geleerd hebben.

Verslag: Resie Savelberg

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!