Kring Zuidoost naar het Clemensdomein in Oud-Merkelbeek

Nieuws
dinsdag 21 mei 2024

Op donderdag 16 mei gingen 35 dames van Kring Zuidoost naar het Clemensdomein in Oud-Merkelbeek aan de rand van Brunssum.

De Clemenskerk is de oorspronkelijke parochiekerk van Merkelbeek. De fundamenten van de kerk dateren uit de tiende eeuw. Her verhaal door de eeuwen heen werd ons op boeiende wijze vertelt door de gidsen Peter Kleuters en Jan Deckers. De binnenzijde van het kerkje is vanaf 1901 voorzien van nieuwe muurschilderingen, gemaakt door Dom Romanus Jacobs. Gelijktijdig werden de grenen koorbanken aangebracht in de Kapittelzaal.

Ook bezochten de dames de Lourdesgrot, al vele jaren een plek voor pelgrims tot op de dag van vandaag. De opnieuw aangelegde kloostertuin met kruiden en sierplanten was ook prachtig.

Het gloednieuwe paviljoen werd gebouwd in 2014 en daar werden de dames hartelijk ontvangen met koffie en vlaai. Door de enorme glazen wand is er van binnen een mooi uitzicht over het Clemensdomein en omgeving.

Een fijne dag voor de deelnemers, waar weer eens bleek dat  wij ons bij ZijActief rijk voelen: Rijk door de fijne contacten met elkaar en rijk door weer een stuk mooie historie van Limburg te leren kennen.

 

Foto's Clemensdomein in Oud-merkelbeek

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe