Kring Zuidoost – Cursus Maatschappelijke Vorming en Educatie 2023

Nieuws
donderdag 26 januari 2023

Lezing 23 januari 2023 – “Grib – Groeien in Beekdalen” door Ralf Stoffels.

ZijActief Kring Zuidoost mocht zich verheugen in een groot aantal deelnemers bij de Cursus Maatschappelijke Vorming en Educatie 2023. Ruim 40 dames waren aanwezig bij Brasserie Bie Ein in Schimmert.

Dhr. Stoffels hield een hele interessante lezing over Grib, een samenwerking tussen 3 welzijnsorganisaties, namelijk Meander zorggroep, Partners in Welzijn (PIW) en het Centrum voor maatschappelijke werk en welzijnswerk (CMWW). Vanuit een gezamenlijke aanpak geeft Grib sinds 2021 uitvoering aan het Sociaal Werk in de gemeente Beekdaelen (na de fusie van de drie gemeentes). Ofschoon Ralf Stoffels verantwoordelijk is voor de uitvoering in Beekdaelen heeft deze aanpak ook zeker betrekking op heel veel andere gemeenten in Zuid-Limburg. In de Gem. Meerssen bijv. kan men terecht bij de Adviesraad Sociaal Domein Meerssen (ASD).

Bij deze instanties kun je ondersteuning vinden voor de volgende onderwerpen:

Ben je het overzicht kwijt? Zie jij op tegen alle regeltaken nu je 18 bent? Zie jij op tegen een gesprek met een organisatie? Wil je (weer) meedoen in de samenleving? Wordt de zorg voor een ander jou te veel? Kun jij wel wat hulp gebruiken bij problemen thuis? Is jouw leven net even anders?

Wensulance

De volgende lezing in het kader van de cursus MVE wordt gehouden op maandag 6 februari 2023 – “Wensulance” door twee vrijwilligers.

Iemand die gezond is heeft duizend wensen, iemand die ernstig ziek is heeft er maar één! Op 15 september 2014 is Stichting Wensulance officieel opgericht, maar het idee van de Wensulance is jaren geleden al ontstaan tijdens het werk bij respectievelijk de ambulancedienst en op de intensive care afdeling van een ziekenhuis. Tijdens hun dagelijkse werkzaamheden werden zij regelmatig geconfronteerd met persoonlijke verhalen van patiënten en familieleden. Het thema “onvervulde wensen” kwam hierbij vaak naar voren. Deze lezing geeft uitleg en voorbeelden over het vervullen van deze wensen.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe