“Loop met je dokter, de 14e editie op 24 september 2022 was weer top!”

Blogs
donderdag 20 oktober 2022

Met deze woorden begint op de website het verslag over een druilerige zaterdagmiddag. Toch hebben veel mensen de weg naar Kasteel Borgharen gevonden om mee te doen met een wandeling van 5 of van 10 kilometer. Een wandeling door het prachtige grensmaasgebied.

Je werd ontvangen met de meeslepende klanken van sambaband Amistura, en Jack Vinders verzorgde de uitgeleide met een lied en de traditie getrouwe kwinkslagen. Ergens langs de route bracht Wil Brands op de accordeon muziek ten gehore. Als muzikaal hoogtepunt sloot Laat-en-Zaat de middag af.

Een team van Dutch Medical Service mengde zich onder de wandelaars. Zo was iedereen in de gelegenheid eens in een informele omgeving met een dokter te babbelen, en de dokters hielden stiekem de wandelaars in de gaten voor het geval dat ze in actie moesten komen. Gelukkig was dat niet nodig.

Waarom doen mensen mee aan deze wandeling?
Het antwoord is heel eenvoudig: vanwege de 3G: lopen is gezond, als je ’t samen doet is het gezellig en het dient een goed doel. Bovendien is aan Loop met je dokter een loterij verbonden waarmee mooie prijzen te winnen zijn!

Nog steeds wordt een hoog aantal mensen in Limburg door een hart- of vaatziekte getroffen. Artsen en onderzoekers van het Maastricht Hart+Vaat Centrum, artsen van Maastricht UMC+ en Zuyderland en huisartsen uit de regio strijden tegen dit ernstige probleem. Met de actie Loop met je dokter steun je de strijd tegen hart- en vaatziekten. Uiteindelijk hebben wij allemaal voordeel van deze actie.

Alle deelnemers werden voorzien van een gezond en lekker lunchpakket en na afloop kreeg iedereen een goed gevulde goodiebag mee naar huis.

Aan het einde van de dag stond de teller op € 51.595,00.

Als je nieuwsgierig bent geworden, en je wilt ook een keer meedoen: in september 2023 is dat weer mogelijk. Op de website https://loopmetjedokter.actiehartenvaatonderzoekfondslimburg.nl/ vind je meer informatie.

Aurelia Renierkens

Lid projectgroep ZIN

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe