Koken en bakken in Coronatijd, Kring Noord

Nieuws
donderdag 25 maart 2021

We hebben gemerkt dat sinds de lockdown veel meer van onze leden aan het koken of bakken geslagen zijn. Stuur je allerleukste, allerlekkerste recept naar ZijActief Limburg en we zetten iedere week op deze plaats jouw recept.

Het zou fijn zijn als je ons het volgende laat weten:

Werkwijze recept

Ingrediëntenlijst

Foto van het gerecht en/of van jezelf

Je eigen naam en van welke afdeling jij lid bent.

Dat wordt smullen met dit recept ingestuurd door Annelies Joosten, lid van Provinciaal Bestuur namens de kring Noord. Ze heeft het niet zelf gemaakt, maar wel zelf geproefd en het is heerlijk.

Pasta met speck della Valtellina, boerenkool en flandrien

Een heerlijk winters pastagerecht. Een pasta met een romige saus, boerenkool en mascarpone gezouten spek. De spek die in dit gerecht gebruikt is speck della Valtellina uit Zuid-Tirol.

4 personen

200 gram boerenkool

400 gram speck di Valtellina

500 gram rigatoni

200 gram boschampignons

1 bosui

Peper

Zout

1 teentje knoflook

1 flinke Eetlepel mascarpone

200 gram flandrien

Bereiding

Zet een ruime pan met water op het vuur

Spoel de boerenkool en verwijder de nerf. Kook de boerenkool gaar in ongeveer 15 minuten.

Zet een ruime wokpan op het vuur

Snijd het spek in blokjes en bak ze krokant.

Schep de kool uit het water met een schuimspaan en kook de pasta gaar in hetzelfde water.

Maak de champignons schoon en snijd de sjalot in ringen.

Stoof de champignons en de sjalot in de pan met het spek.

Kruid het geheel peper en zout en rasp de knoflook er bij.

Doe een deel van de gare boerenkool in de blender en met een beetje vocht van de kool en de mascarpone. Mix het geheel fijn tot een gladde saus.

Knijp zo veel mogelijk vocht uit de rest van de boerenkool en ga er kort met een mes door.

Meng de boerenkool onder de groenten en het spek in de wokpan en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Giet de pasta en doe met de saus van de mascarpone in de wokpan. Kruid zonodig bij met zout en peper. Schep de pasta op een diep bord en werk af met enkele schilfers Flandrien.

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!