jaarvergadering verenigingsjaar 2021 op 10 maart 2022

Nieuws
maandag 21 maart 2022

10 maart 2022 Jaarvergadering van verenigingsjaar 2021

Door versoepeling van de coronamaatregelen kunnen we voorzichtig van start gaan. Alle leden hebben in hun brievenbus de uitnodiging van de jaarvergadering met een stemformulier voor wel of niet akkoord met statutenwijzing ontvangen. Het lijkt allemaal heel simpel maar voor de bestuursleden toch een heel gedoe om al de (voldoende) formulieren in ontvangst te nemen. Het is ons gelukt en wij kunnen mededelen dat er voldoende leden akkoord zijn gegaan met de gewijzigde versie.

De agenda was als volgt

 1. Opening door de voorzitter Yvonne Huppertz
 2. Notulen vorige jaarvergadering en jaarverslag 2021 door secretaris Marjo Brouns
 3. Financieel jaarverslag 2021 door penningmeester Netty Ernes
 4. Goedkeuring kascontrole commissie
 5. Benoeming 1 nieuw lid voor kascontrole
 6. Aftredend na 9 jaar onze penningmeester Netty Ernes
 7. Interesse nieuwe en of aspirant bestuursleden
 8. Werkgroepen
 9. Stemming statuten goedkeuring
 10. Woord van dank
 11. Mededelingen omtrent programma.
 12. Rondvraag

Afscheid/veranderingen in bestuur

Tijdens deze vergadering hebben wij afscheid genomen van penningmeester Netty Ernes. Zij heeft 9 jaar deze functie zeer zorgvuldig vervuld. Tevens was het een zeer prettig bestuurslid om mee samen te werken. Jammer dat zij het bestuur moet verlaten.

Gelukkig zijn wij in de omstandigheden dat Christien Soons deze functie gaat overnemen en vervullen.

Jose Bessems-Noppers is aspirant bestuurslid geworden.

Statuten

57 leden zijn aanwezig en van 47 leden, die zelf niet aanwezig konden zijn, hebben we een stemformulier ontvangen. Dit resulteert in 104 leden. Derhalve hebben wij het criteria dat van onze leden 3/4 een stem moest uitbrengen ruimschoots gehaald. Er waren 102 stemmen voor en 2 blanco, hiermee voldoen we ook aan het criteria dat 2/3 van het aantal uitgebrachte stemmen voor de wijzigingen moeten zijn. De statuten zijn hierbij dan ook door onze afdeling akkoord bevonden.

Woord van dank

Een woord van dank werd uitgesproken naar alle leden, bestuursleden, werkgroepleden, Gerda Bastin-Jongen voor verzorgen van de aanmeldingen en onze gastheer Harry Bloemen van café Oud Bocholtz.

Verrassing

In de pauze werden alle leden getrakteerd op koffie/thee met nonnenvot van bakkerij Dreessen.

Om in carnavalsstimmung te blijven werd er met een buuttemarch binnengehaald onze buuttereedner Hub Schwanen met d’r Petrus an de Himmelpoatsch. De stemming zat er goed in, wat hebben we heerlijk kunnen lachen.

De avond werk afgesloten met een dankjewel aan allen en een goede thuiskomst. Wij mogen weer terugkijken op een gezellige avond.

Yvonne Huppertz -Vaessen

Link naar foto’s

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe