Filmavond September 2020

Nieuws
zondag 13 september 2020

Filmavond in Vue te Kerkrade op 8 september 2020.

Daar de filmavond van ZijActief Limburg in maart, vanwege het coronavirus niet kon doorgaan, heeft elke afdeling de vouchers voor de leden gekregen. Dinsdag 8 september stond op onze jaarplanning een masterclass met afdeling Simpelveld. Gezien de locatie in Simpelveld te klein is konden we niet voldoende ruimte creëren voor de leden.

Afdeling Simpelveld en Bocholtz hebben toen samen besloten om de vouchers die dag te besteden. Wij wilden er toch een ontmoetingsavond van maken.

Ik als voorzitter ben naar Vue Kerkrade gegaan en heb gevraagd of zij de film ‘De beentjes van Sint Hildegaard’ konden inzetten.

Dit was geen enkele probleem. Er hadden zich in totaal 78 leden ( 58 uit Bocholtz en 20 uit Simpelveld) opgegeven en wij konden allen ruim plaats nemen in een grote zaal. Ook in de hal moesten we uiteraard de 1,5 meter in acht nemen. In de hal konden we een koffie/ drankje en iets lekkers in ontvangst nemen. Alles, ook de pauze, duurde iets langer dan normaliter. In “coronatijd” moeten we dit aanvaarden.

Het was een hele leuke en komische bioscoopfilm. Herman Finkers en Johanna ter Steege als echtpaar dat zich afvraagt: hoeveel liefde is te veel liefde? Jan en Gedda zijn 35 jaar gerouwd en Gedda houdt zoveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Zij ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. In een poging om meer ruimte te krijgen, maakt Jan rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Een komisch drama van regisseur Johan Nijenhuis over het los breken uit vastgeroeste patronen.

Na afloop kreeg iedereen een Googie Bage.

Wij mogen terugkijken op een mooie avond.

PS; leden die niet mee konden/wilden gaan, krijgen uiteraard de voucher thuis bezorgd.

Yvonne Huppertz – Vaessen

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe