Dagen voor Alleengaanden: dat was genieten!

Nieuws
donderdag 21 oktober 2021

De afgelopen drie weken zijn de Dagen voor Alleengaanden weer geweest. In Ysselsteyn, Nederweert-Eind en Klimmen kwamen de alleengaande vrouwen weer bij elkaar. Genieten van elkaar, een goed gesprek en een mooi programma

“Het mag weer!”, “Heerlijk, weer bijkletsen met elkaar”, “Fijn om weer eens met een groep vrouwen samen iets te mogen ondernemen” waren enkele uitspraken die op alle drie de locaties gehoord werden. En het waren ook weer fijne dagen.

Bekijk hier de foto's

Museum van de Vrouw: herkenning

Tijdens de meditatieve viering stonden we even stil met mooie woorden en liedjes. Daarna vertelden dames van het Museum van de Vrouw uit Echt veel verhalen over de oorsprong van onze jaartelling, de maanden van het jaar, november slachtmaand en de heiligenfeesten van Allerheiligen tot en met Sinterklaas. Veel verhalen over de oorsprong van deze dingen. En veel punten van herkenning. Na de lunchpauze gingen zij nog verder met filmpjes, opgenomen in het Museum van de Vrouw, met belevingsverhalen over de Tweede Wereldoorlog. Ook hier weer veel herkenning.

Zorgboerderij

Daarna volgde nog een presentatie over de activiteiten en werkzaamheden op een zorgboerderij uit de buurt. Deze presentatie was in Klimmen al geweest in maart 2020. Daar kon de dag voor alleengaanden destijds nog doorgaan. Op de andere twee locaties hebben ze 2 ½ jaar moeten wachten op deze dag. Maar de vrouwen vonden het niet erg om de tijd al kletsend en buurtend door te moeten brengen.

Muziek met een lach en een traan

De dagen werden afgesloten met een uurtje muziek van Mieke Crins uit Weert: liedjes met een lach en een traan, liedjes om te luisteren, om mee te zingen en om op te dansen. We kennen nu ook allemaal het verhaal van “Jaan zijn Nel, van de rode DAF met stadslicht aan….”

Kortom: het was fijn om elkaar weer terug te zien en bij te praten, onder het genot van goed eten en drinken en een mooi programma!

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!