Bezoek aan de kasteeltuin Oud Valkenburg. Dinsdag 29 sept. 2020

Nieuws
woensdag 30 september 2020

Even na 14.00 uur werden we door de gids (dhr. Harings) van de Kasteeltuin verwelkomd.

Speciaal voor onze 12 dames van ZijActief Houthem werd de tuin opengesteld, die vroeger behoorde tot kasteel Schaloen en tegenwoordig wordt onderhouden door vrijwilligers. Onze gids vertelde op een leuke manier over de planten, bomen en kruiden die we tegenkwamen tijdens de anderhalf uur durende rondgang. We vervolgden onze weg langs de bijenkorven en kwamen heel wat te weten over dit volkje en hun koningin.

In de fruitweide werden we getrakteerd op een geheel onbespoten appeltje en als laatste volgde een rondlleiding door de molen, waar ook verschillende kamertjes te zien waren met de inrichting uit lang vervlogen tijden.

Daarna gingen we richting Brasserie Schaloen, waar we buiten op het terras konden genieten van een drankje en een heerlijk stukje vlaai.

En wat het fijnste was, dat was de zon. Die heeft ons de hele middag vergezeld en geen minuut in de steek gelaten, wat deze middag tot een uniek uitje maakte.

Verslag Resie Savelberg.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe