Appeltaart beetje anders

Nieuws
woensdag 5 mei 2021

Ingredienten

250 gr havermout

500 gr bruine basterdsuiker

500 gr zelfrijzend bakmeel

400 gr [room]boter

8 à 10 vaste appels

kaneel

event rozijnen.

Oven voorverwarmen op 175 graden

Boter smelten

Appels schillen en in stukjes snijden, bestrooien met kaneel en event mengen met rozijnen.

Grote bakplaat invetten of met bakpapier bedekken.

Havermout / bruine suiker en het zelfrijzend bakmeel mengen, daarna de gesmolten boter erdoor mengen.

Ca 2/3 van het deeg verdelen over de bakplaat en licht aandrukken. Appels over de bodem verdelen en de rest van het deeg over de appels verkruimelen.

In de oven 1 uur bakken.

Kan ook in taartvorm, hoeveelheid dan halveren.

Ook lekker met een bolletje ijs erbij.

Laat het je smaken!

 

Charlotte

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe