CollegeTour en een toast op 2022

Nieuws
vrijdag 25 februari 2022

Collegetour en toast op het nieuwe jaar

Eindelijk kan ZijActief Leeuwen weer bij elkaar komen!! Dinsdag 22 februari 2022 wordt de zaal van café Aad Leeuwe gevuld door 33 dames. Bij een kop koffie of thee wordt er meteen al druk bijgepraat.

Om 19.30 uur wordt, na een welkomstwoord, gestart met de Collegetour. Sumeya Hamie is onze gast. Greet van Dijk stelt vragen over haar leven én over de projecten, waarmee zij bezig is. Als je Sumeya bevlogen hoort praten over haar geboorteland Libanon, bedenk je niet dat zij als achtjarig meisje hier ooit in een klas van de lagere school belandde en geen woord Nederlands sprak. Na in Libanon de oorlog ontvlucht te zijn, blijft zij betrokken bij haar geboorteland. Zij was in Beiroet toen een explosie een verwoestende werking had op de stad en haar inwoners. Er waren veel doden en gewonden. Er was al armoede en door deze klap nam die alleen maar toe. Sumeya kon niet werkeloos toezien. Zij zette de actie: ‘Containers of love ‘ op. Ze zorgde er met een team van vrijwilligers in Nederland én Libanon voor, dat er 31 zeecontainers verscheept werden naar Libanon met hulpgoederen. Op dit moment is zij bezig met het project ‘I matter’, waarmee zij probeert vooral moeders van kinderen en ook ouderen met zoals zij het noemt: “special needs” te leren op een goede manier om te gaan met de beperkingen van deze kinderen en volwassenen. Haar verhaal maakte indruk op alle aanwezigen!

Hierna werd met prosecco ( met en zonder alcohol) het nieuwe jaar ingeluid met als motto: ‘Laten we vooral het leven vieren’. Daarna was er voor iedereen nog alle tijd om verhalen uit te wisselen onder het genot van een hapje en een drankje. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Het was een zeer geslaagde avond!

Greet van Dijk

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!