ALV Roermond

Nieuws
woensdag 27 november 2019

Donderdag 14 november de Algemene ledenvergadering te Roermond.

Samen met Marij Kuhnke ben ik naar de ALV in Roermond geweest. De bussen van Kring Heuvelland vertrokken om 8.45 uur vanaf parkeerplaats Wittem.

Rond de klok van 10.0 uur kwamen we in het Forum te Roermond aan en werden we welkom geheten door het hele Provinciale Bestuur.

Als dagvoorzitter was Agnes Stijnen uitgenodigd.

Het ochtend programma bestond uit een hele mooie meditatieve viering met mooie teksten en muziek. Aansluitend de jaarrede van Marion Vreuls en het huishoudelijke deel met formele stukken.

Na de heerlijke lunch startte het middag programma om 14.00 uur.

Fotografe Annie van Gemert heeft het boek ‘Boerenkracht’uitgegeven. Zij projecteerde prachtige foto’s van het Limburgse platteland, boeren werkzaam op het land en vee in weilanden of op stal. Diverse jonge boerengezinnen werkzaam op hun prachtige bedrijven. Alle foto’s zijn gebundeld in een boek dat te koop werd aangeboden.

Na deze presentatie werd gestart met de ledenquiz. De winnaars van de ledenwijzeractiviteit strijden tegen elkaar. De winnaar werd in de bloemetjes gezet en kreeg een mooi beeldje als aandenken.

Aansluitend aan deze Quiz volgde een prachtig vertelconcert van Ekaterina Levental. Het was een aangrijpende voorstelling waarin zij ons als zangeres, danseres en harpiste meeneemt op ‘De Weg’ die zij als tiener ( 13 t/m 16 jaar) aflegde toen ze met haar familie Oezbekistan (voormalige Sovjet Unie) moest verlaten. Zij zingt en begeleidt zichzelf op de harp. Het is een bijzonder en persoonlijk verhaal.

Rond de klok van 16.00 uur kregen we de gelegenheid om afscheid te nemen van Marion Vreuls en Ans Bex.

Ca. 17.00 uur arriveerde de bus die ons huiswaarts bracht.

We mogen terug kijken op een prachtige dag met een goed programma.

Yvonne Huppertz – Vaessen.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe