Adventsviering

Nieuws
zondag 19 december 2021

Advents/kerstviering 18 december 2021

Het blijft steeds moeilijker om in deze tijd waarin de coronaregels steeds ingrijpender worden om de toename van aantal coronapatiënten onder controle te krijgen, iets veilig en verantwoord te organiseren.

Wij zijn met meer dan 120 leden in diverse leeftijd categorieën. Een geschikte en veilige locatie is dan moeilijk te vinden. Gelukkig hebben wij de toestemming en medewerking van het kerkbestuur gekregen en hebben wij onze adventsviering , net als vorig jaar, weer in de kerk mogen vieren. Een prachtige zeer sfeervolle en versierde grote locatie. Bovendien zijn wij ook ”gezegend” met leden die zich houden aan de geldende regels. Het is dan ook fijn om hiervoor iets te organiseren.

Een werkgroep bestaande uit 6 personen heeft de laatste weken met veel plezier en vol enthousiasme gewerkt aan deze activiteit. Thema’s bedacht, gedichten en teksten zelf gemaakt en gezocht. Boekje gemaakt, uitnodigingen rondgebracht, cadeautjes gekocht en ingepakt.

Alle spullen naar de kerk gebracht en de zitplaatsen aangegeven met boekje voor de viering, Cadeautasje, kopje schoteltje en bonbon.

Alle taken werden goed verdeeld en met hulp van de bestuursleden was alles in een klein uur gereed. Alles met inachtneming van de geldende coronaregels.

Maar liefst 61 personen hadden zich aangemeld voor deze viering. Onze gasten waren Aurelia Renierkens en Annelize Martens , bestuursleden van Kring Heuvelland . Ook te gast waren Kapelaan Shaiju en zijn stagiaire Robit.

Het thema van deze viering was verbinding. Dit hebben we doormiddel van devotielichtjes, rond de ZijActief kaars, tegen elkaar aan te plaatsen geprobeerd tot uitdrukking te brengen. Het was een heel mooi gezicht, maar gaf ook een mooi warm gevoel om deze kaarsjes te zien branden . Ieder kaarsje met voor ieder een bijzondere intentie.

De 4 thema’s van de advent waren: Warmte, Positiviteit, Verdraagzaamheid en Dromen.

Omdat het de jaarlijkse advents/kerstviering van onze vereniging is werd er natuurlijk ook een kerstverhaal voorgelezen door werkgroep lid Marij Kuhnke , met op de achtergrond orgelmuziek. De hele viering werd muzikaal opgeluisterd door Bart en Bernarda van Kerkvoort uit Simpelveld.

Wij hebben genoten van prachtige zang en orgelmuziek.

Na afloop volgde een “korte nazit” en werd iedereen getrakteerd op koffie en thee.

Wij mogen ook dit jaar weer terugblikken op een geweldige activiteit in coronatijd.

Vele positieve reacties via woord en geschrift.

Wij danken iedereen voor zijn/haar aanwezigheid, want zonder publiek is het niet leuk om iets voor te dragen.

De werkgroepleden van de kerstgroep waren: Alice Borgans, Anny Brouns, Marij Kuhnke, Germaine Henskens, Jenny Schillings en ik .

Yvonne Huppertz

 

klik  HIER voor de foto’s

 

 

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe