30 oktober 2023 Workshop Glas in Lood

Nieuws
dinsdag 31 oktober 2023

Maandag 30 oktober workshop glas in lood o.l.v. Anny Meuleners

24 leden hebben zich aangemeld voor deze workshop die wordt gegeven door Anny Meuleners, een glaskunstenares uit Echt en al meer dan 25 jaar bedreven in de glaskunst.

Van te voren hadden de deelnemers al gekozen wat ze wilden maken. Men kon kiezen tussen een engeltje met theelichtje erachter of een vlinder.

Om 18.30 uur komt Anny Meuleners met haar 2 hulpkrachten en worden de tafels neergezet, verlengsnoeren ingestoken, de slijpmachines klaar gezet en bij elke werkplek worden 2 tangen en lood neergelegd.

De deelnemers komen dan ook al binnen en als het glas op tafel wordt neergelegd kiest iedereen haar favoriete kleur. Hierna gaat men aan het werk met uiteraard heel veel hulp van Anny en haar helpsters.

Achtereenvolgens worden de uitsteeksels aan het glas weggeslepen, het glas wordt omwikkeld met lood, en vervolgens wordt alles aan elkaar gesoldeerd totdat mooie engeltjes met een theelichtje erachter en prachtige kleurrijke vlinders het eindresultaat zijn. Dit klinkt eenvoudig maar dat was het helemaal niet 😊

Uiteindelijk is iedereen rond 22 uur klaar. De resultaten zijn prachtig en iedereen gaat tevreden naar huis.

We kunnen terugkijken op en geslaagde creatieve activiteit.

Het was een gezellige avond met veel positieve reacties

Gonnie Vroomen

Klik HIER voor de foto’s

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe