3 oktober bezoek Hoogcruts

Nieuws
donderdag 21 september 2023

In het voormalige klooster Hoogcruts is een SlowLand ingericht. Op informatieve wijze wordt het verhaal van het klooster en het landschap geëtaleerd. Van kloostercultuur tot het leven van de boer. Van boomaanplant tot vrucht, van bes tot jam, van appel tot sap. Hier kan het leven van Hoogcruts anno 2023 en fruit beleefd worden. En vanzelfsprekend kan er ook worden  geproefd. Het programma start met een welkom in het voormalige klooster. Volgens Limburgse traditie hoort daar een stukje fruitvlaai bij. Na een bezoek aan en kennismaking met het klooster dat nu eigendom is van Stichting het Limburgs Landschap, vindt een rondleiding plaats in het omringende buitengebied. Hier groeit het fruit aan hoogstambomen en in de fruitgaard. De wandeling vindt plaats onder leiding van Wim Notermans, de zingende fruitteler. De afsluiting van het ca. twee uur durend programma vindt plaats op de carré kloosterboerderij uit 1669. Hier kunt u ter afsluiting genieten van een Limburgse lunch.

Wil je mee? Geef je dan vóór 26 september op. Betalen is aanmelden. Voor leden van ZijActief Eijsden zijn de kosten € 22,50, inclusief koffie met vlaai en een lunch. Niet leden betalen € 25,- We vertrekken uit Eijsden uiterlijk om 09.30 uur. Mocht je niemand hebben om mee te rijden, neem dan contact op met een van de bestuursleden. Betalen kan cash via een van onze bestuursleden. Vergeet niet je naam te vermelden als je geld in een envelopje stopt. Betalen kan ook via Rabobankrekening: NL 84 RABO 0115 0811 86 t.n.v. ZijActief Eijsden onder vermelding van Hoogcruts + achternaam + meisjesnaam

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!