29-8 wandeling met bezoek aan boerderij Vaessen

Nieuws
donderdag 31 augustus 2023

Dinsdag 29 augustus 2023, wandeling met excursie melkveebedrijf Vaessen uit Bocholtz

 

Na de zomerstop starten wij al jaren met een wandeling. Altijd een fijn moment om weer even een praatje te maken met iedereen.

Dit jaar hebben wij de wandeling gecombineerd met een excursie en tevens tussenstop bij melkveebedrijf Jos Vaessen, Helweg 1 te Bocholtz.

Aan deze activiteit namen 34 leden deel.

Wij zijn gestart met de wandeling op de parkeerplaats achter de kerk. De weergoden waar ons goed gezind. Aangekomen op de boerderij werden we opgewacht door boer Jos en zijn 2 zussen Marjo en Connie. Na een korte inleiding door het “team boerderij educatie” volgde er koffie met een wafel en gaven Jos en Marjo een uitleg over het reilen en zeilen op de boerderij.

De hele problematiek omtrent milieu en de huidige regelgeving kwam aan de orde. Allemaal regels die het er niet makkelijker en leuker op maken.

Na deze uitleg werd de groep in 4-n verdeeld en volgde een rondleiding over de boerderij. Kijkje in de stallen, melkkamer, melkrobot, kalverboxen en de  voedersilos.

Al met al mogen we zeggen dat het een zeer leerzame excursie was met een duidelijke rondleiding en uitleg.

Wij willen dan ook Jos, Marjo en Connie heel hartelijk danken voor de “warme” ontvangst en Jos veel succes toe wensen in de voortzetting van zijn bedrijf.

 

Yvonne Huppertz – Vaessen.

Klik HIER voor de foto’s

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!