2022 Uitstapje pompoen- en siertuin Huys en Hof te Buggenum

Nieuws
vrijdag 23 september 2022

Uitstapje ZijActief Bocholtz op 20 en 22 september 2022 naar “Huys en Hof” te Buggenum.

Dit jaar hebben we gekozen voor iets heel anders, geen stad, geen boottocht maar een culinaire middag op een pompoenboerderij in Buggenum bij Dhr. en Mevr. Reinders.

Met een busje van 18 personen werden wij beide dagen gebracht naar Buggenum. Daar aangekomen werden we verrast op een mooi versierde en kleurrijke  binnenplaats. Wij mochten plaatsnemen in een sfeervolle huiskamer met prachtig gedekte tafels. Maar daar bleef het niet bij. De gerechten van amuse, pompoensoep, rijst met pittige kip zoete kip en salade volgde al vlug. Een lust voor ons oog maar ook voor onze tong.

Tussen de gerechten door deed mevr. Reinders iets vertellen over de geschiedenis van pompoenen, de medicinale kant, de diverse soorten de mogelijkheden en haar werkzaamheden gedurende het hele jaar.

Aansluitend zijn wij de mooie tuin gaan bewonderen en deed de gastvrouw ons wegwijs maken in haar kruidentuin, pompoenentuin, bessentuin en uiteraard mooie winkel. Na ca. anderhalf uur buiten gekeken te hebben en spullen gekocht te hebben, zijn we naar binnen gegaan en begon een proeverij van diverse pompoengerechten.

Tot slot werden wij verrast met pompoenvlaai, pompenwafels en chocolade pompoen. Alles onder het genot van koffie en thee en sinaasappelsap.

Om 17.30 uur kwam het busje ons ophalen en gingen wij bepakt en bezakt naar huis richting Bocholtz.

Wij mogen weer terugkijken op een mooi, gezellig en interessant uitstapje. Wij hebben genoten en willen het zeer gastvrije echtpaar  Reinders en hun keukenteam heel hartelijk danken voor deze middag. Fijn om te zien met hoeveel passie en liefde deze mensen dit doen.

Namens alle leden én niet leden van ZijActief een hartelijk dankjewel.

Yvonne Huppertz.

Link naar foto’s

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe