Verjaardag

Blogs
donderdag 16 februari 2023

Verjaardagen, ik heb er niet veel mee. Er zijn mensen die het leuk vinden om jarig te zijn en een feestje te vieren. Mijn ding is het niet, om eerlijk te zijn. Ouder worden, het overkomt je, het is niet per se een verdienste. Meer een kwestie van geluk. In Tanzania worden sinds enkele jaren verjaardagen van met name kinderen gevierd. Er worden kleurrijke mierzoete taarten gebakken. Dit jaar echter heb ik mijn verjaardag in verschillende fasen gevierd. Het was immers een jubileum jaar. Vorige week ben ik 60 jaar geworden!

Eind januari heb ik de derde Training of Trainers gegeven. Daags erna zijn we naar Mkomazi National Park gegaan dat 6 km van mijn huis ligt. Een leuk uitstapje om mijn 60ste verjaardag te vieren. Mijn teamgenoten waren er nog nooit geweest. Ze hebben genoten van de vele beesten die we gezien hebben. Het was voor ons allen een memorabele dag die de onderlinge verbondenheid zeker versterkt heeft.

Grenzend aan het bisdom terrein ligt Mkomazi Stop Over garden. Een restaurant waar ook feestjes gegeven worden. Een mooie plek om op een zaterdagmiddag met en aantal vrienden mijn verjaardag te vieren. Vaak ben ik tijdens feestdagen bij hen te gast, nu kon ik hen uitnodigen.

Twee van mijn gasten zijn ook van het geboortejaar 1963. Dus we hebben er een gedeeld verjaardagsfeest van gemaakt en met z’n drieën de verjaardagstaart aangesneden. Het was een gezellige middag waarbij we elkaar vertelden welk fantasieverhaal we over onze geboorte gehoord hadden: gekocht in de winkel, gevonden in de groentetuin, gevonden in het bos en een jonge maasai man was geboren uit een koe! Overal ter wereld vinden ouders het leuk om verhalen te verzinnen.

Zo heb ik gezellig en feestelijk dit kroonjaar gevierd. Hiep Hiep Hiep…. Hoera!

Hartelijke groeten, Marielle

15 februari 2023

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe