Terugblik: Cultuurdag – excursie ENCI

Nieuws
dinsdag 10 oktober 2023

Op 8 oktober stond de ‘Familie Cultuur Dag’ op het programma. Leden en hun familie gingen op excursie bij de ENCI groeve in Maastricht. Vanwege het grote animo werd de groep verdeeld over de ochtend en de middag.

Het werd een boeiende excursie onder leiding van Nel Houtenbos. Nel is natuurgids bij Natuurmonumenten en bracht ons terug in de prehistorie. Vroeger leefden er namelijk dinosauriërs en maashagedissen in het gebied! Ook vertelde ze over de talrijke dieren en planten die voorkomen in de groeve en op de voet gevolgd worden door de gidsen van natuurmonumenten. Onderweg zagen we diverse watervalletjes, met zelfs een 4 meter hoge waterval. Vervolgens leidde Nel ons naar het groene meer, het diepste punt van de groeve.

Alle leden waren diep onder de indruk van het mooie natuurgebied. Na afloop genoten we van koffie met vlaai!

Wij bedanken de leden en hun families dat ze deze bijzondere excursie met ons hebben beleefd. Een bijzonder woord van dank gaat uit naar onze gids Nel voor deze leerzame dag!

Namens de Projectgroep SOSOZ en Activiteiten
Ietje Heemels en Leny Waltmans

Fotoalbum

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe